Kunstenares tekent gezichten met één ononderbroken lijn

6 april 2018
460

Je ziet het niet vaak: een kunstenaar die zijn pen of potlood niet van het papier haalt tijdens het maken van zijn werk. Toch zijn er creatievelingen die zich eraan wagen en maken dan zogenoemde continue lijntekeningen. Een van de kunstenaars is Katie Ancheson Wolford, ze maakt prachtige tekeningen van handen en gezichten.

Bijzondere tekenstijl

Wanneer je een tekening of een schets maakt waarbij je je pen, potlood of ander tekengereedschap geen enkel moment van het papier haalt heet dat een continue lijntekening. Dit is heel wat anders dan een "gewone" schets waarbij je al je kleine foutjes kan uitgummen of verbergen. Deze bijzondere vorm van tekenen eist dan ook veel oefening, omdat je snel klem kan komen te zitten tijdens het tekening van bijvoorbeeld een gezicht.

De tekst gaat verder onder de foto's

Doen!

Voor Katie is tekenen ook een deel discipline. Ze merkt dat ze moeilijk vindt om weer te beginnen met tekenen als ze het een paar dagen heeft laten varen. Jaren geleden heeft ze het idee opgegeven dat je inspiratie nodig zou moeten hebben voordat je begint te tekenen of schilderen. Ze merkte dat ze niet de juiste vaardigheden bezat wanneer ze een lading inspiratie kreeg, omdat ze gewoonweg te weinig tekenuren had gemaakt.

"Vaardigheid komt van doen, een unieke stijl komt van doen, inspiratie komt van doen, innovatie komt van doen en vertrouwen komt van doen. Maak je passies deel van je dagelijkse routine, zodat ze nooit ver van je gedachtestroom zijn. Je zult versteld staan van de inspirerende wereld die opent!", zegt Katie op haar Facebook-pagina.

De tekst gaat verder onder het filmpje. Klik op de foto hieronder om het filmpje te bekijken

Vertrouwen

Net als bij sporten of het beoefenen van een muziekinstrument kan je van je tekenkunsten niet meteen resultaat verwachten. Het gaat over het proces en de oefening. Steek er uren in en ga vanaf vandaag elke dag iets tekenen. In de toekomst zul je jezelf dankbaar zijn. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt en vertrouwen hebt opgebouwd heeft Katie nog een tip: "Je moet je hersens soms even 'uitzetten' en gewoon je ogen en je handen vertrouwen om samen te werken en iets prachtigs te maken."

Geïnspireerd geraakt? Deze badkamer werd door een kunstenares volledig omgetoverd met behulp van prachtige tekeningen!

Lees ook:  Een levensgrote inktvis getekend met... balpen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings