Gemorste koffie is voor deze kunstenares de start van eigenzinnige kunst

1 februari 2018
276

Waar voor een ander een omgestoten kopje koffie voelt als de slechtste start van de dag, geldt voor Giulia Bernardelli het tegenovergestelde. Uit de, voor de meeste mensen onbruikbare, vlek die ontstaat door gemorst eten tovert Giulia de meest gedetailleerde werken tevoorschijn die paradoxaal genoeg door toeval lijken te zijn ontstaan.

In dit artikel lieten we zien hoe zij moeiteloos portretten, dieren en taferelen op ruige zeeën uit haar geknoeide dranken en broodbeleg laat verschijnen. Haar nieuwe werk ontstaat nog steeds volledig spontaan en is geïmproviseerd vanuit de situatie waar de Italiaanse zich in bevindt.

Wanneer ik een kopje koffie aan het drinken ben, zie ik de nuances al voor me die ik zou kunnen creëren mocht het kopje om vallen.

Giulia gaat volledig af op haar instinct wanneer ze met een vlek aan de gang gaat

Giulia - 1a

Giulia - uitgelicht 2

Giulia - 3

Giulia - 5

Giulia - 9

Giulia - 1

Giulia - 13

Giulia - uitgelicht

Giulia - 15

Ook deze kunstenaar ruilde zijn inktpot om voor een koffiekop met als doel: nooit meer een druppel van zijn favoriete drankje verspillen. Hij gebruikt de restjes van zijn koffie (ook het prutje onderin) om de meest delicate schilderingen te maken. 

 


Lees ook:  10 schitterende combinaties van kunst en natuur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings