Deze kunstenares haakt jasjes voor beschadigde natuur

10 oktober 2019
408

Esther Traugot maakt prachtig haakwerk met een boodschap. Ze verzamelt beschadigde natuurlijke objecten zoals zaden, eieren, of afgezaagde stukken boomstam, en creëert kleine gouden jasjes van draad om de beschadigingen heen. Op die manier geeft ze de natuur een tweede huid en repareert ze tijdelijk wat de mens, bewust of onbewust, kapot maakte. 

artikel gaat verder onder de foto
haakwerk 2

Toeschouwer én deelnemer van de natuur

Als mens hebben wij een bijzondere dubbele rol. We maken zowel deel uit van het natuurlijke landschap, maar observeren het ook actief, als toeschouwer. In deze dubbele rol kan de mens een tweestrijd ervaren. Aan de ene kant willen we zorgen voor de natuur, maar we willen er ook controle op uit oefenen. Traugot wil ons met haar werk op een mooie manier een spiegel voorhouden en maakt deel uit van een nieuwe kunststroming genaamd 'hedendaags naturalisme'; kunst met oog voor de natuur en omgeving.

In de woorden van de kunstenares

Traugot ziet haar minutieuze haakwerk als een reflectie van het menselijke instinct om te zorgen en beschermen wat nog levensvatbaar is. Zelf zegt zij:

Net als bij vergulden geven deze artificiële 'huiden' de objecten een aangenomen waarde of aantrekkelijkheid; het omhullen wordt zo een ware huldiging of ophemeling. Ook al is het kansloos als een poging tot preserveren, het inspireert wel optimisme

Meer zien

We hebben hieronder een aantal van haar fascinerende werken op een rijtje gezet. Je kunt nog veel meer van haar goud-omhulde draadobjecten vinden op haar website. Zeker een kijkje waard.

haakwerk 3

haakwerk 4

haakwerk 5

haakwerk 6

haakwerk 7

haakwerk 8

Nog meer modern haakwerk zien wat sterk geïnspireerd is door de natuur? Bekijk ook eens deze prachtige gehaakte kunstwerken van kant en hout, van vrouwenfiguren in overpeinzing. De kunstenaar moet een engelengeduld hebben gehad voor dit minutieuze werk. Of deze indrukwekkende gehaakte vogelpakjes die de schoonheid van helaas uitgestorven soorten laten zien. Een ode van de kunstenares

Lees ook:  Schilderen als Bob Ross

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down