Kunstenares boetseert levensgrote sculpturen uit kippengaas

15 januari 2018
1223

In een eerder artikel lieten we al zien dat Kendra Haste wel raad weet met kippengaas, waar zij bijna levensechte dieren van boetseert. Maar deze Engelse kunstenares heeft allesbehalve stilgezeten en maakt van dit huis- tuin- en keukenmiddel nu nóg imposantere beelden van onder andere olifanten, giraffen en beren.

Tientallen lagen gaas

Al vanaf haar afstuderen aan de Royal College of Art heeft Kendra een fascinatie voor hoe het doodgewone gebruiksvoorwerp kippengaas omgetoverd kan worden tot complexe sculpturen vol contour en beweging. In de afgelopen twintig jaar heeft Kendra het werken met dit medium geperfectioneerd en creëert ze haar levensechte beeldhouwwerken nog steeds volledig uit tientallen lagen grijs kippengaas met soms een stalen 'skelet' (wanneer het gewicht van de sculpturen boven de 200 kilo uitkomt).

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Kendra Haste - 16

Dieren met karakter

Kendra's carrière heeft echt een vlucht genomen toen haar werk, o.a. in opdracht van het historisch koninklijk paleis, op tientallen openbare plekken in Engeland tentoongesteld werd. Waar ze met haar sculptuurkunst vooral naar streeft is de emotionele essentie van de individuele dieren echt te vangen.

Wat mij het meest interesseert is het bestuderen van de dieren en het identificeren van hun unieke karakter. Ik probeer daarbij het gevoel van een levend, ademend dier over te brengen in de statische driedimensionale vorm van mijn werk.

Het karakter van de dieren wordt moeiteloos gevangen in Kendra's levensgrote sculpturen

Kendra Haste - 1 groot

Kendra Haste - 5

Kendra Haste - 15

Kendra Haste - 1

Kendra Haste - 1A

Kendra Haste - 10

Kendra Haste - 9

Kendra Haste - 8

Kendra Haste - 17

Kendra Haste - 6

Kendra Haste - 7

Kendra Haste - 3

Kendra Haste - 4

Kendra Haste - 13

Kendra Haste - 12

Kendra Haste - 14

Kendra Haste 11

Ook met stro kunnen dieren met een levensechte uitdrukking gecreëerd worden. In dit artikel zijn foto's te zien van kolossale kunstwerken volledig bestaand uit honderden verzamelingen graanstengels. Van metershoge krokodillen tot enorme tijgers, aan elk detail is gedacht om een zo echt mogelijk beeld te maken. 

 

Lees ook:  De Grote Golf van Kanagawa nagebouwd met 50.000 LEGO blokjes

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

Afscheid nemen van een trouwe viervoeter: gedichten over het overlijden van een kat

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down