Kunstenaarsduo maakt parfum van de karakteristieke iep

18 april 2018
386
parfum

Het is weer lente en dat betekent dat de iepen weer vol in bloei staan. En dan speciaal in Amsterdam, dat de grootste iepenpopulatie in de wereld kent! Saskia Hoogendoorn (1973) en Lieuwe Martijn Wijnands (1970) van Tijdmakers vonden de geur van de iep zo kenmerkend voor de stad dat ze een Amsterdams parfum maakten van de karakteristieke boom.

Tijdmakers

Sinds 2006 werken Saskia en Lieuwe samen als een multidisciplinair kunst en ontwerp duo. Ze hebben allebei een achtergrond in ontwerpen, cultuur en psychologie. Ze doen projecten voor allerlei doeleinden, zoals: natuur en techniek, visual storytelling, lichtkunst, sociaal ontwerp en dus ook parfum.

We creëren kunst- en ontwerpprojecten om mensen te verbinden door prachtige verhalen en inspirerende ervaringen. We willen de verbeelding van mensen prikkelen, het bewustzijn vergroten en nieuwe perspectieven creëren. Daarom ontwikkelen en realiseren we onze eigen ideeën, evenals projecten in opdracht.

De tekst gaat verder onder de foto

parfum

De Iep

De meeste grote steden hebben hun eigen kenmerkende boom. In Berlijn kan je "Unter den Linden" lopen en Parijs staat vol met platanen. De iep is de echte Amsterdamse boom. Amsterdam heeft de grootste iepenpopulatie ter wereld. Meer dan 5.000 bomen sieren de binnenstad en in de hele gemeenste ongeveer 75.000. En dan ontbreken nog de bomen die gegroeid zijn uit de "lentesneeuw" van de miljoenen zaadjes die elk jaar neerdalen op de stad. De iepen hebben het stadsbeeld van Amsterdam al eeuwenlang bepaald.

De tekst gaat verder onder de foto's

parfum

parfum

Eau d'Amsterdam

De Tijdmakers raakten geïnspireerd door de prachtige groene houtgeur van de Amsterdamse boom en wilden dit in een parfumflesje stoppen. Het is een geur die al eeuwen in de stad (onbewust) te ruiken is en hoe maak je daar nou parfum van? Geurexpert Tanja Deurloo heeft ze hierbij geholpen. Samen met Tanja en collega's van parfumhuis IFF gebruikten ze innovatieve technieken om de geur van de iep te analyseren. Uiteindelijk is het het allereerste groene parfum uit het Amsterdamse centrum geworden! Eau d'Amsterdam is voor mannen en vrouwen en heeft de typische natuurlijke houtgeur van de iep.

Lees ook:  Deze Netflix series mag je zeker niet missen

De tekst gaat verder onder de foto's

parfum

parfum

Ben je benieuwd geworden naar het parfum? Op de site van Eau d'Amsterdam kan je de flesjes en gerukaarsen bestellen. Ook de verkoopadressen in Amsterdam staan er vermeld. Als u volgende keer langs de iepen in Amsterdam loopt, lees dan dit interessante artikel over het geruis van de bomen!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down