Kunstenaar reist de hele wereld over om 50.000 bijen te schilderen

1 september 2016
277

Bijen zijn een essentieel onderdeel van ons ecosysteem. Door klimaatverandering en het verdwijnen van natuur hebben de bijen het moeilijk. Om hier aandacht voor te vragen heeft kunstenaar Matt Wiley uit New York het tot zijn persoonlijke - en ambitieuze - missie gemaakt om over de hele wereld muurschilderingen van bijen te maken.

892 bijen... and counting

Zijn doel is om 50.000 bijen te schilderen. Dat aantal is niet willekeurig: het is het aantal bijen dat nodig is om één gezonde bijenkorf te vormen. Op zijn website houdt Wiley bij waar de schilderingen te zien zijn en hoe ver hij met zijn missie is. Op dit moment heeft Wiley 13 muurschilderingen voltooid en staat de teller op 1443 geschilderde bijen. De eerstvolgende muurschildering komt in CarrBorro, in North-Carolina.

good of the hive good of the hive2 good of the hive3 good of the hive5 good of the hive6 good of the hive7 good of the hive8 good of the hive9 good of the hive12 good of the hive13

 

 

 

Lees ook:  Tangram van oude deuren

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings