Deze kunstenaar brengt jeugdherinneringen tot leven in levensechte miniaturen

3 mei 2018
538

De Maleisische kunstenaar en fotograaf Eddie Putera maakt unieke en indrukwekkende miniatuur diorama's jeugdherinneringen. Zijn werk is zo gedetailleerd en staat zo mooi op de foto dat het soms moeilijk is om het van echt te onderscheiden. Alles is handgemaakt en in mini-formaat. Hij werkt inmiddels zo geroutineerd, toegewijd en snel dat hij meerdere diorama's per maand kan afronden.

De kunstenaar, een verhalenverteller

Eddie Putera is boven alles een verhalenverteller en hij vind miniatuur-diorama's de perfecte manier om die in beeld te brengen. Met de hulp van zijn familie's informatie en zijn eigen herinneringen bootst bij scenes van jaren geleden na. Hij doet dit als respectvolle ode aan zijn eigen verleden. Het detail is zijn werk is daarom ook extra indrukwekkend en laat zien hoe goed de kleine dingen in zijn geheugen gegrift staan.

Ook in opdracht verkrijgbaar

Zijn aandacht voor detail en zijn prachtige diorama's zijn inmiddels ook populair buiten zijn eigen familie. Putera krijgt dan ook veel opdrachten, en verkoopt zijn werk als cadeau's voor speciale gelegenheden. Zo maakte Putera ooit het oude dorp en de oude Volkswagen van de grootvader van een klant na.

De klant gaf het aan zijn grootvader als cadeau en de oude man was tot tranen geroerd toen hij keek naar zijn diorama

Eddie Putera’s bijzondere werk maakt dus veel in zijn klanten los. En wij begrijpen volledig waarom!

Neem een kijkje

Hieronder geven we een impressie van Eddie Putera's werk. De miniaturen zijn zo levensecht en indrukwekkend dat wij ook vaak een tweede keer moesten kijken om te zien of er echte scenes of diorama's op de foto stonden. Kijk ook verder onder de foto's voor een video van zijn werkproces en nog meer diorama's!

Artikel gaat verder onder de foto'sminiatuur jeugdherinneringen 1

miniatuur jeugdherinneringen 2

miniatuur jeugdherinneringen 3

miniatuur jeugdherinneringen 4

miniatuur jeugdherinneringen 5

miniatuur jeugdherinneringen 6

miniatuur jeugdherinneringen 7

miniatuur jeugdherinneringen 8

miniatuur jeugdherinneringen 9

miniatuur jeugdherinneringen 10

miniatuur jeugdherinneringen 11

miniatuur jeugdherinneringen 12

De kunstenaar aan het werk

Bekijk hier de motivatie, het werkproces en nog meer prachtige diorama's van deze kunstenaar:

 

Geïnteresseerd in meer levensechte miniatuurkunst? Deze kunstenares legt al haar fietsroutes vast op verfijnde miniatuurschilderijen. Maar herinneringen zijn op nog meer prachtige manieren vast te leggen. De geschilderde reisdagboeken van deze vrouw zijn een ware inspiratie!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down