Kunstenaar schildert realistische portretten met één handafdruk

26 juli 2017
204

Basisschoolleraar Russell Powell uit de Amerikaanse staat Californië heeft een bijzonder talent. Hij schildert realistische portretten van bekende en onbekende personen op de palm van zijn hand en maakt daar vervolgens een afdruk van op papier. Hij heeft deze techniek omgedoopt tot 'hand stamping'.

Gedetailleerd schilderen op de handpalm

Hoewel er al langer gebruik wordt gemaakt van lichaamsdelen om kunst mee te creëren (met vingers of zelfs met haar), is de handpalm met alle lijnen en structuur niet het makkelijkste oppervlak om op te schilderen. Toch weet Russell op dit kleine, lastige oppervlak portretten zeer realistisch uit te beelden en gaat hij geen details uit de weg. Het kostte hem tweeënhalf jaar om deze techniek te perfectioneren.

Portretten van Nelson Mandela, Malala en Frida Kahlo

Wat tevens best bijzonder is om te bedenken, is dat Russel deze waarheidsgetrouwe portretten binnen een mum van tijd weet te schilderen. Om er een afdruk van te maken mag de verf natuurlijk niet opdrogen. Wij zetten een overzicht van een aantal van zijn werken op een rij. Zo maakte hij portretten van invloedrijke mensen als Nelson Mandela, Malala en Frida Kahlo.

Meer van Russels’ creaties zijn te zien op zijn Instagram account. Van zijn werken zijn onder andere ook t-shirts en accessoires te koop.

Bekijk hier twee filmpjes die laten zien hoe Russel te werk gaat:

?? @nowthisnews #pangaeanstudios #wherethesidewalkchalkends

Een bericht gedeeld door Russell Powell (@pangaeanstudios) op

Russell Powell 1

Russell Powell 2

Russell Powell 3

Russell Powell 4

Russell Powell 5

Russell Powell 7

Russell Powell 8

Russell Powell 9

Russell Powell 12

Russell Powell 13

Russell Powell 14

Russell Powell 15

Er zijn nog meer inspirerende docenten op de wereld te vinden. Deze docent tekent voor zijn leerlingen oude kunstwerken na met krijt op een schoolbord.

Lees ook:  Een pauw van lepels, juskommen en ander zilverwerk

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Onbezorgd leven met een woonverzekering

Hoe verzorg je je lichaam het beste?

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

De rustgevende aura kleur blauw

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings