Kunstenaar kleurt de straten met huizenhoge schilderingen van vogels

11 december 2017
185

Rauwe elegantie een contradictio in terminis? Niet voor straatkunstenaar Luis Seven Martins, alias L7M. Zonder moeite combineert hij sierlijke en scherpe lijnen tot reusachtige vogels waarmee hij de grauwe straten van zijn thuisstad San Paulo versiert.

Kenmerkende techniek

Het eerste contact met een spuitbus had Luis al op dertienjarige leeftijd, waarna hij aan het experimenteren sloeg met combinaties van techniek en materiaal. Uiteindelijk heeft hij de herkenbare stijl ontwikkeld waar zijn Instagram en Facebook vol mee staan.

Rauwe schoonheid

Ook creëerde Luis een duidelijke eigen visie. Met eenvoud in kleur en vrije vorm brengt hij zijn gedetailleerde werk tot leven op de grauwe muren van het Braziliaanse straatbeeld. Zo voegt hij kleur toe aan plekken die dit van nature niet hebben. Het is precies deze combinatie die een emotie bij het voorbijgaande publiek oproept. De rauwheid van de achtergrond laat mensen bewust stilstaan bij de schoonheid van de kleur en vorm.

L7M -afbeelding 13

L7M - afbeelding 11

L7M - afbeelding 12

L7M - afbeelding 12

L7M - afbeelding 9

Bekijk hier in 3D Luis' kunst op ware grote, wat een impact! Klik op de foto om het filmpje af te spelen. 

A post shared by Ł7ΜΔŦŘƗЖ (@l7matrix) on

L7M - afbeelding 3

L7M - afbeelding 4

L7M - afbeelding 11

 

L7M - afbeelding 10

Andere kunstenaars die saaie muren omtoveren tot ware kunstwerken kun je hier vinden. 

 

Lees ook:  Wordt één met de natuur in dit schitterende glazen huis

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een gedicht van Rutger Kopland: De stem van een cello

Stilte retraites in Nederland

Klimhortensia – Hoe moet je ze snoeien en verzorgen?

Wat als je het even niet meer weet?

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings