Deze kunstenaar gebruikt het strand als zijn canvas

9357 VIEWS
Deze kunstenaar gebruikt het strand als zijn canvas

Iedereen heeft wel eens een hele korte ode aan de liefde van hun leven in het strand geschreven. Of zijn eigen naam. Om vervolgens te zien hoe de zee de letters met elke golf een stukje verder uitwist. Kunstenaar Sam Dougados gaat net een stapje verder en creëert enorme mandalas op de brede zandbanken van de Marokkaanse stranden. 

Dougados heeft zich laten inspireren door de Arabische ontwerpen en patronen die hij op zijn reis in Marokko is tegengekomen. Gewapend met bezems en harken gaat hij aan de slag en creëert hij indrukwekkende tekeningen in het zand.

Jammer dat ze zo vergankelijk zijn en de natuur uiteindelijk aan de haal zal gaan met deze mandala’s, maar dat maakt ook dat je als kijker bewuster geniet van deze enorme tekeningen in het zand.

Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados

Kijk het filmpje hieronder om de kunstenaar aan het werk te zien. 

Het strand is wel vaker een inspirerende plek om mandala’s te maken, kijk bijvoorbeeld ook eens naar deze mandala’s van zeeschelpen. 

Via Bored Panda

MEER INSPIRATIE

4 creatieve manieren om meer planten in huis te halen
Moeder Natuur schenkt verlaten Chinees dorpje een tweede leven
Passie voor cactussen en oude typemachines leidt tot kunst
Deze kunstenares haakt jasjes voor beschadigde natuur