Deze kunstenaar gebruikt het strand als zijn canvas

23 mei 2017
477

Iedereen heeft wel eens een hele korte ode aan de liefde van hun leven in het strand geschreven. Of zijn eigen naam. Om vervolgens te zien hoe de zee de letters met elke golf een stukje verder uitwist. Kunstenaar Sam Dougados gaat net een stapje verder en creëert enorme mandalas op de brede zandbanken van de Marokkaanse stranden. 

Dougados heeft zich laten inspireren door de Arabische ontwerpen en patronen die hij op zijn reis in Marokko is tegengekomen. Gewapend met bezems en harken gaat hij aan de slag en creëert hij indrukwekkende tekeningen in het zand.

Jammer dat ze zo vergankelijk zijn en de natuur uiteindelijk aan de haal zal gaan met deze mandala's, maar dat maakt ook dat je als kijker bewuster geniet van deze enorme tekeningen in het zand.

Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados Sam Dougados

Kijk het filmpje hieronder om de kunstenaar aan het werk te zien. 

Het strand is wel vaker een inspirerende plek om mandala's te maken, kijk bijvoorbeeld ook eens naar deze mandala's van zeeschelpen. 

Via Bored Panda
Lees ook:  De bomen in dit oude bos zijn volledige bedekt onder een deken van mos

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings