Kunst om te dragen

14 augustus 2020
147
sieraden van potlood

Sieraden kunnen een outfit net dat beetje extra geven. Een paar mooie oorbellen of een sierlijke hanger aan een collier kunnen je nog meer laten stralen dan je al doet. Er bestaan vele merken sieraden, maar een uniek en persoonlijk sieraad is nog net een tikkeltje specialer. Bij Juwelier Jos in Gouda vind je zulke sieraden.

Over Juwelier Jos

Meester goudsmid Jos zit al meer dan 40 jaar in het vak. Het smeden doet hij met passie en vakmanschap, zoals het deze ambacht betaamt. Al op zijn 15e ging hij naar de vakschool in Schoonhoven en na zijn afstuderen specialiseerde hij zich steeds meer. Samen met zijn team voert hij het hele proces inhouse uit. Ze denken een ontwerp helemaal uit, waarna ze aan de slag gaan met het tekenen, het gieten en het afwerken van het sieraad. Ze hebben een eigen collectie, geïnspireerd op dingen in de natuur of juist uit mooie Goudse gevel, maar denken ook graag mee met een volledig nieuw en persoonlijk ontwerp. Sowieso staat het personaliseren van een sieraad voor op. Sieraden uit de collectie kunnen bijvoorbeeld een gravure krijgen, een vingerafdruk of een eigen gekozen steen.

Specialiteiten

Naast het personaliseren van de sieraden heeft Jos nog een aantal specialiteiten. Al vroeg ging hij aan de slag met het herstellen van oude trouwringen. Zijn passie voor trouwringen is altijd gebleven. Zo heeft hij een collectie nieuwe trouwringen, maar je kunt ook nog steeds bij hem terecht voor het herstellen van oude trouwringen. Nog mooier vindt hij het samenvoegen van twee trouwringen tot een nieuw sieraad, denk daarbij aan het maken van een mooier hanger voor aan een collier.

Lees ook:  Eén met de natuur: slapen in een boomhut midden in het bos

Daarnaast vind je bij Juwelier Jos ook een collectie assieraden onder de naam Memorie Sieraden. Deze collectie is ontstaan nadat Jos in opdracht van een klant een gouden urn maakte. Hij vond het zo bijzonder om te doen en op die manier een dierbare herinnering voor iemand te creëren, dat hij besloot zich hierin verder te specialiseren. Het bijzondere is ook dat het hierbij gaat om meer dan alleen een sieraad kiezen. Ze hebben een speciale ruimte in de winkel, waar de tijd wordt genomen om mee te denken met het ontwerp van het sieraad. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid zelf aanwezig te zijn bij het plaatsen van de as in het sieraad.

https://www.instagram.com/p/CBcgEd6i91j/

Sieraden voor alledag of bijzondere gelegenheden

Draag je liever dagelijks een aantal sieraden of heb je liever een mooie eyecatcher voor bijzondere gelegenheden? Sieraden bieden voor ieder wat wils. Je kunt natuurlijk kiezen voor een mooie ring, armband, hanger of oorbellen, maar daarnaast zijn er ook nog verschillende stijlen. Wanneer ze bij een ambachtelijke juwelier vandaan komen, weet je zeker dat de sieraden passen en van hoge kwaliteit zijn. Daarnaast gaan de sieraden lang mee.

Wil je een sieraad cadeau doen? Kijk dan naar wat passend is voor degene die het sieraad ontvangt. Sieraden zijn kostbaar vanwege het materiaal, maar ook vanwege de emotionele waarde die ze vaak hebben. Het is fijn om iemand blij te maken met een sieraad die echt bij diegene past.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings