Kunst maken met Excel

43 VIEWS
Kunst maken met Excel

De 74-jarige Tatsuo Horiuchi maakt kunstwerken met behulp van het Microsoft Office programma Excel. Horiuchi had nog nooit in zijn leven gewerkt met Excel. Vlak voor hij met pensioen ging zag hij zijn collega’s mooie grafieken en tabellen maken met het programma. Na zijn pensionering was Horiuchi opzoek naar een nieuwe uitdaging. Hij wilde graag een kunstenaar worden. Horiuchi wilde alleen geen geld uitgeven en verf en tekenspullen. Hij besloot in plaats hiervan zijn computer te gebruiken. Omdat hij ook graag met Excel wilde leren werken besloot Horiuchi beide te combineren.  Het idee van kunstwerken maken met Excel slaagde. Hij maakt inmiddels al ruim twintig jaar kunstwerken met Excel. Gedurende deze 20 jaar heeft Horiuchi diverse kunstwerken gemaakt. De natuur is een thema dat vaak terugkeert in de kunstwerken. De werken van Horiuchi zijn te bewonderen op zijn eigen website. Daarnaast worden zijn kunstwerken tentoongesteld in de PASONGA-paintings galerij. De kunstwerken kunnen overigens ook worden besteld op zijn eigen website. De koper ontvangt een uitgeprinte versie van het werk.

Waarvoor wordt Excel normaal gebruikt?

Normaal gesproken wordt Excel gebruikt bij het verwerken van grote hoeveelheden data. Deze worden dan door middel van filters en formules omgezet in Visuals. Voorbeelden van deze Visuals zijn staafdiagrammen en lijngrafieken. Deze Visuals geven gegevens zoals de omzet of de winst van een bedrijf duidelijk weer. Zo kan het management van een bedrijf in een opslag zien hoe het met het bedrijf gaat. Hiernaast kan Excel ook gebruikt worden voor: de boekhouding van bedrijven, het uitwerken van scorelijsten, het maken van planningen, het maken van begrotingen, de administratie, zelfs hardloopschema’s en dus ook kunst. Excel lijkt dus een stoffig programma dat alleen door bedrijven wordt gebruikt maar Horiuchi bewijst dat er nog veel meer creatieve mogelijkheden zijn.

Lees ook:  Een tijdcapsule met verborgen schat | Dit appartement in Parijs bleef 70 jaar onbewoond

Ook een kunstenaar worden?

Excel wordt geleverd bij diverse Microsoft Office pakketten. Deze pakketten bestaan uit een aantal programma’s van Microsoft waaronder Microsoft Word en Microsoft PowerPoint. Bij aankoop van een van deze pakketten krijgt de koper dus ook het programma Microsoft Excel. Wanneer iemand kiest voor het pakket Microsoft Office 365 dan krijgt men ook toegang tot de online omgeving van Office. Binnen deze online omgeving is het mogelijk met de diverse Officeprogramma’s in de Cloud te werken. Dit geldt dus ook voor het Excel. Het voordeel hiervan is dat Excel niet op de computer geïnstalleerd hoeft te worden. Om een goede basis in Excel te krijgen is het aan te raden om een training Excel te volgen. Tijdens deze training worden stapsgewijs de basisvaardigheden van Excel uitgelegd. Na deze training kun je zelf aan de slag. Wie weet ben jij wel een nieuwe Horiuchi?

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Zo dachten mensen in 1900 dat de wereld er in 2000 uit zou zien
Broederliefde | Het verhaal van Vincent en Theo van Gogh
Wat een gevoel teweeg kan brengen
Deze kunstenares haakt jasjes voor beschadigde natuur