Kunst en natuur in perfecte harmonie

1443 VIEWS
Kunst en natuur in perfecte harmonie

Grillige ruggen, glooiende velden en groene vergezichten; hoog rijst het 3 miljoen jaar oude Massif du Sancy boven de zeespiegel uit. Van juni t/m september is dit niet alleen een plek om van de overweldigende natuur te genieten, maar gebruiken kunstenaars onder de vlag van het Horizons Festival de natuur als canvas voor bijzondere, tijdelijke kunstwerken.

De rode draad van dit evenement is de relatie tussen mens en natuur. De kunstwerken gaan ieder op hun eigen manier een bijzondere relatie aan met de natuur: reusachtige dieren van ijzerdraad boven op een vulkaan, een huis zwevend boven een kratermeer of de glinstering van spiegelende sculpturen in het bos. Is het glas of zonlicht..? De grens tussen de menselijke hand en natuurlijke kracht vervaagt met elke stap van je wandeling door dit prachtige natuurgebied.

Ieder jaar melden vele kunstenaars zich aan, Paradijsvogels Magazine zet hieronder een selectie van eerdere edities op een rij:

Fragmenten van de realiteit | Alessandro Lupi [2015]
De honderden glinsterende spiegels volgen een natuurlijk ritme van het invallende zonlicht: bijna verblindend op het hoogste punt van de zon, tot sporadische glinsteringen wanneer de avond valt.
horizons festival | Paradijsvogels Magazine

Walden vlot | Florent Albinet & Elise Morin [2015]
Dit vlot mag je besturen. Enerzijds verbeeldt het onze fantasie van een kinderdroom en vrij leven, anderzijds kun je het meer en de natuur er omheen op een unieke manier ervaren.
horizons festival | Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Een sprookjesachtige zee van 50.000 lichtjes

Oneindige roeiers | François Klein [2015] De kracht van de waterval drijft deze roeiboot aan. Een paradox: de roeispanen bewegen zich in een oneindig continuum, terwijl de boot blijft liggen. Als in een droom.
horizons festival | Paradijsvogels Magazine

Pappus Lactés | Alice & David Bertizzolo
Hoog op het plateau ligt het weiland waar deze reusachtige paardebloemen straks ontspruiten. ‘s Nachts geven ze licht, maar alleen wanneer ze beweging waarnemen. Dat vraagt om een nachtelijke dans tussen de bloemen!
horizons festival | Paradijsvogels Magazine

Bruidssluier | Loius Sicars, Emil Yusta, Thorsten Fischer [2014] Als een echo in de omgeving slingert dit vloeibare gordijs zich als een bruidssluier door de bossen en bergen.
horizons festival | Paradijsvogels Magazine

Het bewijs | Thomas Monin [2014]
horizons festival | Paradijsvogels Magazine

Vloeiende lijn | Michael McGillis [2007]
Horizons Vloeiende lijn 2007

Auvergne: van zwemmen in vulkaanmeren tot lokale gastronomie

horizons festival | Paradijsvogels Magazine

Je kunt via diverse wandelingen en rondleidingen door bossen, valleien en over de toppen van de bergen de kunstwerken bekijken. Op slechts 1 dag rijden vanuit Nederland is Auvergne daarnaast ook de plek om bijvoorbeeld de Franse tuinen van Nôtre bij het Château de Cordès en het Château de la Batisse te bezoeken. Zwemmen kan onbeperkt in een van de vele vulkaanmeren of kronkelende rivieren.

Het koele, heldere water voelt weldadig na een lange dag wandelen! Bezoek ook de pittoreske dorpjes Arlempdes aan de Loire en Tournemire in de Doirevallei, met een van de best bewaarde 15e eeuwse kastelen. En geniet bij de gezellige auberges van een heerlijke Blue d’Auvergne, Du Puy linzen of een potée auvergnate (stoofschotel). Uiteraard voorzien van een goed glas wijn!

Lees ook:  Wandelen op de vulkanen van Auvergne

Logeer in authentieke chambre d’hotes

horizons festival | Paradijsvogels Magazine

Om je benen wat rust te geven na je een dag over de paden en door de bergen gedragen te hebben, kun je bijvoorbeeld logeren in de Chambre d’Hotes de Charme, een prachtig 19e eeuws landhuis bovenop een heuvel van Saint-Julien of in het knusse en midden in de natuur gelegen B&B Cartigny Florence.

Auvergne ligt op ongeveer een dag rijden vanuit Nederland. Er is ook een rechtstreekse vliegverbinding tussen Amsterdam en Clermont-Ferrand. Voor meer informatie over vakantie, vervoer en verblijf kun je terecht bij Auvergne Toersime.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een boom, een spiegel en een knoestig gezicht
Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden
Sneeuwkunst
Deze kunstenares haakt jasjes voor beschadigde natuur