Een bezoek aan het wereldberoemde Kruger National Park

30 oktober 2020
418

Het Kruger National Park is gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika en is zonder enige twijfel het meest bekende en grootste nationale park van het land. Met een totale oppervlakte van ruim 46 duizend vierkante kilometer strekt het zich zelfs ver uit voorbij de grenzen van Zuid-Afrika.

Het grootste voordeel van het park is het feit dat het vrij eenvoudig te bezoeken en verkennen is. Zelfs zonder gids is het mogelijk om de prachtige omgeving en de vele diersoorten te ontdekken.

Het park biedt een goed ontwikkelde toeristische infrastructuur, en de overvloedige en diverse accommodaties zijn beschikbaar voor allerlei soorten budgetten. Dankzij deze mogelijkheden heb je de optie om te verblijven in een eenvoudige tent of te genieten van een luxe lodge. Maar waar je uiteindelijk ook verblijft, vanaf iedere locatie is wel iets bijzonders te ontdekken.

Kruger National Park

Dieren in alle soorten en maten

Met een oppervlakte van bijna 2 miljoen hectare is het Kruger Park de onbetwiste nummer één op de lijst van Zuid-Afrikaanse nationale parken wat betreft de diversiteit aan diersoorten. Daarnaast behoren de werknemers tot de besten van de wereld, wat ervoor zorgt dat het park altijd in een geweldige staat verkeerd.

Als gevolg van deze ideale omstandigheden heeft het park de beschikking over ruim 300 boomsoorten, 500 vogelsoorten, 50 vissoorten en bijna 150 zoogdiersoorten. Het is nauwelijks te bevatten dat al deze diersoorten in één park te vinden zijn. Maar naast al deze bijzondere diersoorten, zijn ook de meest gangbare diersoorten hier natuurlijk te vinden. Denk aan de leeuw, giraf, olifant of de vele luipaarden die in het park rondlopen.

Kruger National Park

Het noordelijke gedeelte van het park

Het park is opgedeeld in talloze verschillende delen, waarvan ieder iets unieks bieden. Het noordelijke gedeelte behoort tot een van de beste gebieden van het park en is een ware toeristische attractie. Met name de meest gangbare diersoorten zijn hier te vinden. Daarnaast staat dit gedeelte van het park bekend om de vele olifanten en schitterende bomen. De beste tijden om de dieren te zien zijn overigens de vroege ochtend en de late middag.

Lees ook:  Achter de schermen van de schilderkunst

Maar ook antilopen en vele roofdieren zijn hier regelmatig te bewonderen, evenals grote aantallen vogelsoorten. In het noordelijkste deel wordt het gebied bij Pafuri beschouwd als het meest pittoreske van het nationale park. Veel bezoekers komen hier met de auto naar toe om een aantal onvergetelijke foto’s te nemen.

Dit gedeelte, maar eigenlijk nagenoeg ieder gedeelte van het park, biedt ook direct vele accommodaties. De belangrijkste kampen (ook wel camps) hebben uitstekende faciliteiten. Zo zijn er vaak zwembaden, restaurants en winkels te vinden.

Kruger National Park

Een van de leukste kampen van het park is het Shingwedzi-Camp. Deze locatie ligt vlak naast een rivier en is de grootste van drie kampen in het noordelijke gedeelte van het park. De accommodaties hier bestaan uit luxe gastenverblijven en bungalows.

Bovendien ligt het camp vlakbij een olifantenverblijf en biedt het een aantal geweldige uitzichten over de omgeving. Iets ten noorden van het park kunnen de olifanten al worden gespot. Maar ook wilde honden en luipaarden zijn in de directe omgeving te bewonderen.

Ten noorden van het Babalala rustgebied kan het jachtluipaard soms worden gespot op de open vlaktes. Een andere weg loopt naar de Kanniedood Dam, waar je een groot aantal vogelsoorten kunt bekijken. Kortom, vanuit dit camp hoef je niet lang te rijden voor de nodige actie!

Neem een kijkje op de spectaculaire zijwegen

De hoofdwegen van het park zijn ook direct de meest populaire wegen. De wegen zijn overzichtelijk en er is enorm veel om te bekijken, zien en beleven. Toch is het ook een aanrader om tijdens je bezoek af en toe een van de zijwegen uit te proberen. Op deze wegen kom je van alles tegen dat je lang niet altijd op de hoofdwegen zult ontdekken.

Lees ook:  Het Uilendagboek | Hoe uilen samen zingen

Een ander groot voordeel is dat deze grindwegen vaak helemaal voor jezelf zijn. Op de grote wegen kunnen soms nog weleens files ontstaan en is het op de populaire locaties vrij druk. Dit is op de zijwegen niet het geval, waardoor je regelmatig dieren op ongestoorde manier kunt bekijken.

Kruger National Park

Bezoek verschillende gebieden van het park

Zoals gezegd bestaat het Kruger National Park uit een groot aantal gediversifieerde gebieden. Daarnaast zijn er ook nog veel verschillende kampen, die ieder hun eigen unieke omgeving meebrengen. Door al deze diversiteit is het vaak niet mogelijk om tijdens een bezoek alle gebieden van het park te verkennen, maar het is absoluut een aanrader om naar zoveel mogelijk verschillende locaties, gebieden en kampen te trekken.

De reden hiervoor is dat het echt de moeite waard is om de verschillende gebieden van het park van dichterbij te bekijken. Sommige dieren komen namelijk meer voor in het noorden, andere juist meer in het zuiden. Maar ook het landschap kan onderling aanzienlijk verschillen. Zo hebben het centrale en noordelijke deel van het park veel savanne-achtige invloeden, terwijl het zuiden weer beschikt over uitgebreide vegetatie.

Het zou zonde zijn om je bezoek slechts te richten op één deel van het park en al het moois van de andere gedeeltes te moeten missen.

Wanneer is de beste tijd om Kruger National Park te bezoeken?

Het Kruger National Park beschikt over het algemeen over een subtropisch klimaat. Hoge temperaturen en vochtige omstandigheden zijn als gevolg het hele jaar door zeker niet uitgesloten. De droogste maanden van het jaar zijn de maanden juni, juli en augustus. Tijdens deze maanden zijn de dagen zonnig en warm, maar krijg je in de nacht te maken met een heerlijke verkoeling. Bovendien staan veel bomen in deze tijd van het jaar niet meer in bloei, waardoor het spotten van wilde dieren een stuk eenvoudiger wordt. Dit is dan ook direct de beste tijd van het jaar voor een bezoek aan het park.

Lees ook:  Hoe je aluminiumfolie kan omtoveren tot perfecte glanzende ballen

Hoewel juni, juli en augustus het meest geschikt zijn voor een bezoek, betekent dit niet dat je het park in de overige maanden beter kunt vermijden. Sterker nog, ook het voorjaar en de winter brengen een eigen unieke schoonheid met zich mee. Het landschap wordt dankzij de vele regenbuien schitterend groen en het lijkt haast wel alsof je een bezoek brengt aan een heel ander park.

De keuze is hierin dus afhankelijk van de eisen die je zelf stelt aan de reis. De ene reiziger ziet nu eenmaal liever een uitgestrekt en groen landschap, waar de andere bezoeker de voorkeur geeft aan het spotten van zoveel mogelijk (wilde) diersoorten. Maar voor welke periode je uiteindelijk ook kiest, een bezoek zal je ongetwijfeld nog lang bijblijven!

bekijk ook Tips voor de beste safari vakanties

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down