Krijg rust en stabiliteit door seleniet

14 december 2021
168
seleniet

Je hebt vast al eens van edelstenen gehoord. Edelstenen zijn zeldzame stenen die in allerlei prachtige vormen en kleuren verkrijgbaar zijn. Edelstenen hebben allemaal een eigen unieke werking, op energetisch niveau. Dit betekent dat de werking niet tastbaar is maar wel voelbaar.

Wat is Seleniet?

In kleine afzettingen en rond hete bronnen, kan een heel speciaal kristal ontstaan, of eigenlijk gips.  Want Seleniet is een vorm van heldere, goed gevormde gips. Sommige seleniet kristallen hebben dan ook de aparte eigenschap dat ze zacht en flexibel kunnen zijn of zelfs met de hand te buigen. Dit opmerkelijke mineraal is te vinden in veel landen zoals, Griekenland, Australië en Mexico. Hier zijn ze te vinden in insluitsels van water- en gasbelletjes.

De werking van seleniet

De krachtige seleniet steen staat bekend om vele werkingen. Het opent en activeert je derde oog, je derde oog is een speciale plek tussen je ogen, hier zit ons intuïtie. Intuïtie is innerlijke wijsheid dat heel belangrijk is bij het nemen van belangrijke weloverwogen beslissingen, denk hierbij aan je onderbuik gevoel. Daarnaast geeft dit mineraal ook rust, kalmte en het stabiliseert emoties. Het verhoogt je bewustzijn en zorgt voor een fijne harmonieuze energie.

Je kunt seleniet ook gebruiken om jezelf of een ruimte te reinigen van ongewenste energieën.  Dit mooie mineraal zal je beschermen tegen negatieve gevoelens, voeden met positieve energie en kalmeren.

seleniet

De steen reinigen

Kristallen en edelstenen moeten gereinigd worden als je optimaal van de krachten van de stenen wilt profiteren.

Het voordeel aan seleniet, is dat deze steen niet vaak gereinigd hoeft te worden. Het heeft namelijk zelfreinigende eigenschappen.

Lees ook:  Yoga Nidra helpt je volledig tot rust komen

Let op: Houdt deze steen nooit onder stromend water, dan lost deze namelijk op.

Je kunt de steen af en toe reinigen door het een nacht in het maanlicht (bij voorkeur bij volle maan) te leggen, zodat deze opnieuw kan opladen en optimaal haar werk kan doen.

Andere krachtige edelstenen

Er zijn veel verschillende edelstenen, met ieder zijn eigen werking. Het is mooi en krachtig om er een aantal bij je te dragen. Je kunt ook de gouden driehoek in je huis plaatsen, maar er zijn nog een aantal edelstenen die echt niet mogen ontbreken.

Krijg zelfvertrouwen door Labradoriet

Nog een beschermende steen is, labradoriet. Het mooie aan labradoriet is dat het angst vermindert en kracht, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen geeft. Het stimuleert ook je creativiteit en maakt het gemakkelijker voor je, om ideeën uit te werken. Naast deze energetische krachten staat labradoriet ook bekend voor positieve effecten op je gezondheid. Zo kan deze edelsteen bloeddruk verlagen en de stofwisseling reguleren. Het heeft ook een positief effect op reuma, verkoudheid en menstruatie klachten.

seleniet

Sta met beide benen op de grond met rode jaspis

Rode jaspis is echt een aardende steen. Het zorgt ervoor dat je met beide benen op de grond staat en is ontzettend krachtig. Rode jaspis kan ook veel lichamelijke voordelen bieden. Het kan zelfs de koorts verlagen en heeft een sterke ondersteunende werking op de spijsverteringsorganen en het hormoonstelsel. Daarnaast kan het helpen bij klachten van hoofdpijn, epilepsie en oorsuizen. Het helpt goed bij obstipatie en diarree. Rode Jaspis geeft eigenlijk een totale boost aan je zenuwstelsel en het immuunsysteem.

Lees ook:  Wat is chakra precies?

Naast deze lichamelijke voordelen, bevordert rode jaspis ook de doorstroming van energie en het doorbreekt eventuele blokkades in de onderste chakra’s.

Bescherm jezelf tegen negatieve energieën met Toermalijn

Deze steen is zeer geschikt om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. Toermalijn werkt als een soort schild en voert negatieve energie af, en zet het om in positieve energie. Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren, maar het werkt ook op planten en bomen. Het stimuleert namelijk de groei en bloei en biedt natuurlijke bescherming.

Zwarte toermalijn heeft de sterkst aardende en beschermende werking van alle toermalijn soorten. Het beschermt tegen allerlei vormen van negatieve energie zoals magnetische straling van mobiele telefoons, laptops, computers en andere apparaten en omgevingsinvloeden. Het beschermt ook tegen zwarte magie, voodoo en vervloekingen. Op fysiek gebied heeft zwarte toermalijn een positieve werking op het immuunsysteem, de spieren, het zenuwstelsel, de rug en het kan pijnklachten verminderen en beschermen tegen vervuiling en toxinen.

seleniet

Leer jezelf te accepteren met Morganiet

Morganiet helpt je om jezelf te zijn en jezelf te accepteren. Het helpt je ook de realiteit onder ogen te zien. Vluchtgedrag, arrogantie eerzucht fanatisme, oogkleppen, slachtoffer gedrag en andere afweermechanisme worden door deze steen verminderd. Deze steen werkt namelijk sterk op het hart chakra en helpt je terug te gaan naar je gevoel en geeft je respect voor jezelf, je omgeving en alles wat deel uit maakt van deze wereld.

Naast deze super positieve krachten, help het ook liefde te geven en aan te trekken, vermindert het stress, angst en prestatiedruk. Hierbij vermindert het dan ook fysieke stress gerelateerde klachten, hartklachten, impotentie en nog veel meer.

Lees ook:  Een goed gevoel is het halve werk

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een werkomgeving creëren vol met positieve energiestromen

Verrassende eigenschappen van een Steenbok

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wandelgebieden

Ingrid Bergman | Dualiteit

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings