Kom vooruit door te blijven bewegen

29 april 2021
277

Ook al blijf je daarbij op één en dezelfde plek. Want zelfs tijdens de coronacrisis - nee, vooral tijdens de coronacrisis - is het belangrijk om aan je conditie te werken.

We snappen het, hoor. De rek raakt behoorlijk uit het leven. Daar hebben we allemaal last van. We worden nog sterker beperkt tot dezelfde routine en onszelf vrijheden verschaffen als een dagje uit of een hele groep vrienden opzoeken is er niet meer bij. Zelfs samen een bezoek aan je ouders of andere familieleden brengen is aan regels gebonden, kun je nagaan! Dus hopelijk heb je nog een baan, want dat is al niet vanzelfsprekend meer. En een hobby of twee zou ook leuk zijn, anders verveel je je genadeloos te pletter tijdens al die maanden waarin je helemaal niks kan en mag. En wie weet hoe lang dat nog gaat duren?

Maar goed, dan zit je daar, op de bank, met de afstandsbediening in je ene hand en een zak chips op schoot. Word je daar nou vrolijk van, door dat de hele dag te blijven doen? Nee, beter word je wat actiever. Anders vliegen de coronakilo’s er genadeloos aan en wordt de motivatie om ze te voorkomen of weer weg te krijgen steeds minder. Daar komt nog bij dat iemand die goed in zijn of haar vel zit, veel gelukkiger leeft. En dat in je vel zitten bedoelen we dan zowel letterlijk als figuurlijk.

Ben jij blij met waar je nu staat op fysiek gebied? Nee? Dan heb je gelukkig alle tijd en ruimte om daar wat aan te doen. Want ook al zijn sportscholen dicht en behoort gezamenlijk trainen op dit moment niet tot je mogelijkheden, er zijn genoeg dingen die je wel mag en kan doen. De belangrijkste daarvan zetten we even voor je op een rijtje.

Lees ook:  De mooiste plekken in de Dolomieten

Thuis en op kantoor

Is het niet heerlijk om te weten dat je niet eens naar buiten hoeft om in een perfecte conditie te blijven? Zelfs je tuin in stappen blijkt onnodig, je kunt bij druilerig weer gewoon lekker blijven zitten waar je zit. En toch worden je been- en rugspieren flink getraind. Althans, zolang je op een stoelfiets gezeteld bent. Dat is nog eens wat anders dan heen en weer lopen naar de keuken voor een snack - of juist iets gezonds, we gaan niet met vingertjes wijzen.

Installeer je stoelfiets gewoon aan je bureau of zet hem voor je op tafel zodat je ook te armspieren kunt trainen. Het is het perfecte apparaat om mee te multitasken!

Buiten

Leent het weer zich wel om lekker buiten te gaan sporten? Doe dat dan ook! Pak je yogamatje en leg het in de tuin neer. Yogaoefeningen uitvoeren, maar gewichtheffen kan daar ook op. Of touwtje springen. En buiten je erf mag je nog steeds wandelen en hardlopen. En wat dacht je ervan om de mountainbike uit het vet te halen? Dat is ook nog steeds toegestaan!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Avontuur met aanhanger

De meest spraakmakende culturele feesten ter wereld

Edelstenen en je sterrenbeeld: dit is de perfecte match

Hoort euthanasie een mensenrecht te zijn?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down