Knutselen voor volwassenen

15 november 2022
218
knutselen

Wie denkt dat knutselen alleen voor kinderen is, heeft het mis! Knutselen is een vorm van creatief bezig zijn. Dit heeft voordelen voor iedereen, ongeacht je leeftijd. Naast dat knutselen leerzaam en ontspannend werkt, is het ook een leuke bezigheid om van te genieten. Even lekker tijd voor jezelf dus.

Om te beginnen met knutselen is niet veel nodig. Je hoeft geen talent te hebben om mooie dingen te maken. Het enigste wat benodigd is, is een beetje creativiteit en bereidheid om nieuwe dingen te proberen. In deze blog vertellen we een aantal mogelijke knutselbezigheden voor volwassenen. Lees snel verder om te ontdekken of er iets voor jou tussen zit! 

Schilderen op nummer

Wij begrijpen dat uit de losse pols dingen schilderen maar voor een select aantal mensen is weggelegd. Iedereen kan schilderen, echter het resultaat zal niet ontzettend mooi zijn. Vandaar dat wij aanraden om schilderen op nummer te proberen.

Bij schilderen op nummer krijg je een penseel, waterverf en canvas aangeleverd. Op de verf en het canvas staan verschillende nummers. Door de nummers op het canvas te verven met de corresponderende nummers op de verf krijg je een waar kunstwerk. Een leuke bezigheid met een mooi resultaat wat iedereen kan uitvoeren.

schilderen

Borduren

Bij borduren denk je als eerste aan oude vrouwtjes, maar dat hoeft niet zo te zijn! Je kunt heel wat doen met je gewone kleding. Door middel van naald en draad kan je kleding omtoveren tot ware kunstwerken.

Door gebruik te maken van verschillende steken, kun je uiteenlopende werken maken. Zo kun je kleding bewerken met patronen. Is dit niet zo je ding? Dan kun je ook borduren op kussens, tafelkleden of gewoon op een canvas.

Lees ook:  Een energiezuinig huis kopen
borduren

Diamond painting

Ook al suggereert de naam iets met schilderen, is het dat niet. Het is eigenlijk een combinatie van schilderen op nummer en borduren. Het is een knutselactiviteit waarbij je door steentjes mooie, blinkende kunstwerken maakt.

Bij diamond painting krijg je een pick up pen voor de steentjes, de steentjes zelf en een canvas. De steentjes hebben een nummer op letter. Deze letters en cijfers zijn ook op het canvas te vinden. Door middel van de pick up pen kan je de steentjes op het canvas plakken. Een bezigheid waar je veel geduld voor nodig hebt, maar het resultaat in werkelijk oogverblindend.

knutselen

Handletteren

Handletteren is een chique schrijfwijze waarmee je niet alleen je handschrift verbeterd, maar ook hele mooie design mee kunt maken. Handletteren is wellicht het moeilijkste in deze lijst om te leren, maar zeker de moeite waard! Als je goed wordt in handletteren, kan je stickers laten drukken met jouw eigen designs erop en deze verkopen.

Handletteren is een lastige techniek om onder de knie te krijgen. Er moet dus veel tijd ingestoken worden om het te leren. Je kunt beginnen met oefenen met handletteren door gebruik te maken van viltstiften. Als je de techniek een beetje onder de knie begint te krijgen, kun je investeren in brush pennen voor een optimaal resultaat. Zodra je brush pennen in je bezit hebt en de techniek beheert, zou je het kunnen gebruiken voor een persoonlijke touch aan brieven of cadeautjes. Zo kun je mensen hun naam of een korte tekst schrijven en deze op ronde stickers drukken. Deze stickers kun je dan op brieven of cadeautjes plakken. Zeker iets wat gewaardeerd zal worden!

Lees ook:  Mijn eerste keer...Qigong les
handletteren

Pyrografie

Pyrografie is een vorm van handletteren, echter gaat pyrografie nog een stapje verder. Handletteren wordt uitgeoefend op papier met viltstiften of brush pennen. Bij pyrografie wordt er gebruik gemaakt van een brandpen en hout.

Voordat je begint met pyrografie is het verstandig om handletteren onder de knie te hebben. De techniek die gebruikt wordt is hetzelfde, echter is pyrografie nog lastiger om te leren. Je brandt namelijk een design in een stuk hout, is toch net iets anders dan gebruik maken van een stift.

Origami

Origami is een Japanse vouwkunst waarbij papier in complexe ontwerpen gevouwen wordt binnen een beperkt aantal vouwen. Het is een lastige techniek om onder de knie te krijgen, maar de resultaten die je krijgt zijn werkelijk prachtig.

Beginnen met origami is lastig aangezien het niet gemakkelijk is. Er bestaan veel video’s online waar ze stap voor stap uitleggen en laten zien hoe je iets moet vouwen. Binnen origami bestaan verschillende technieken, maar de basis is overal hetzelfde. Om te beginnen met origami zijn vormen zoals een bloem of ster perfect. Als je wilt beginnen met origami kan deze blog je helpen.

knutselen

Zeep maken

Een leuke hobby die een stuk gemakkelijker is dan je zou denken. Je hoeft niet eens de zeep helemaal vanuit scratch te maken. Je kunt gewone zeepbasis kopen en de ingrediënten die je eraan wilt toevoegen.

Als je de zeepbasis gekocht hebt, snijd je deze in kleinere stukjes. Deze stukjes verwarm je in de magnetron totdat ze gesmolten zijn. Als de zeepbasis gesmolten is, kun je de geur- en kleurstoffen aan toevoegen die jij wilt. Als je klaar bent met alles toevoegen, giet je het in een vormpje en laat je het afkoelen. Zo simpel kan het zijn om je eigen zeep te maken!

Lees ook:  De geschiedenis van kappers
knutselen

Met al deze mogelijkheden moet er wel iets zijn wat jou aanspreekt. Je kunt op ontdekkingstocht gaan om te kijken welke vorm van knutselen het beste bij je past, misschien wel zelf sieraden maken of wellicht heb je na het lezen van deze blog al een idee. Alvast veel plezier en succes!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings