Deze kunstenares symboliseert klimaatverandering met honderden pailletten

14 juni 2018
550
klimaatverandering

Micaela Lattanzio maakt prachtige kunst, vaak met honderden pailletjes. Er schuilt altijd een belangrijke boodschap achter haar kunstwerken en dit geeft de objecten een extra dimensie. Met haar nieuwste project 'New Worlds' richt ze zich op klimaatverandering.

Van een foto of schilderij naar prachtig mozaïek

Micaela woont en werkt nog steeds in haar geliefde Rome waar ze in 1981 ter wereld is gekomen. Ze ging naar de Academy of fine Arts in Rome en studeerde in 2005 af met een thesis waarin ze zich concentreerde op antropologie. Micaela gebruikt verschillende materialen zoals papier, aluminium, PVC en ook pailletten. Ze maakt eerst een foto of een tekening die ze vervolgens opdeelt in honderden kleine fragmentjes. Daarna combineert ze de fragmentjes met nieuwe materialen. Zo ontstaat er een prachtig mozaïek!

Aandacht voor klimaatverandering

Met Micaela's nieuwste project 'New Worlds' richt ze zich vooral op klimaatverandering en de rol die de mens daarin speelt. De kunstwerken zijn te bewonderen in de Glauco Cavaciuti Art Gallery in Milaan. Voor de objecten gebruikt ze satellietfoto's die ze zorgvuldig bewerkt tot kleine, ronde structuren waarin de kleuren zijn verdeeld in bolletjes. Ze reconstrueert abstract componenten die lijken op nieuwe planeten, nieuwe werelden of non-existente moleculaire aggregaten (ophopingen van niet-scheikundige verbonden stoffen). Micaela schetst de geopolitieke grenzen van de aarde en natuur, welke gedomineerd zijn door de mens.

Een ander belangrijk onderdeel van mijn werk is het driedimensionale element, omdat elk pailletje met pinnen van verschillende lengtes wordt geplaatst. Hierdoor krijgt het werk een inherent aspect, omdat schaduwen het werk kunnen veranderen, afhankelijk van het licht.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

klimaatverandering

klimaatverandering

klimaatverandering

klimaatverandering

klimaatverandering

klimaatverandering

klimaatverandering

klimaatverandering

klimaatverandering

klimaatverandering

klimaatverandering

klimaatverandering

Er bestaan meer kunstenaars die mensen graag bewust maken van klimaatverandering. Zo ook kunstenaar Lorenzo Quinn, hij maakte in Venetië twee reusachtige handen die uit het water steken en zich vastklemmen om een gebouw. En dat geeft een onheilspellend gevoel!

Lees ook:  AfroSurf: vergeet blond haar en blauwe ogen, dit is het verhaal van de Afrikaanse surfcultuur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down