In dit klimaatneutrale ei kun je overal duurzaam wonen

11 januari 2018
179

Veel mensen proberen duurzamer te leven, maar echt klimaatneutraal is voor de meeste huishoudens best moeilijk. Maar met deze ecocapsule lukt je dat met gemak en je zou hem ook nog eens overal kunnen neerzetten waar je maar wilt. Dit bijzondere ei biedt je een volledig huisje en zorgt zelf voor water en elektriciteit.

Vijf dagen aan energie 

Met 2,6 vierkante meter aan zonnepanelen en een eigen windmolen genereert deze capsule zijn eigen energie. Er kan in de batterij wel voor vijf dagen aan stroom worden opgeslagen. De bijzondere ei vorm zorgt er niet alleen voor dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat, ook vangt het op deze manier het regenwater op. Het water wordt opgevangen in een tank en daar gezuiverd voor veilig gebruik. Want binnenin bevindt zich een volledige badkamer met douche en toilet en een keukentje. Door het slimme design is er ook ruimte voor een tweepersoonsbed, een tafel en veel opbergruimte.

Zet hem neer waar je maar wilt

De ecocapsule werd in 2015 ontworpen door het Slowaakse architectenbureau Nice Architects. En nu komt het echt op de markt en kun je hem bestellen. Voor een kleine 80.000 euro ben je verzekerd van je eigen klimaatneutrale ei. Dat is natuurlijk erg veel geld, je krijgt hier wel een volledig bewoonbaar huisje voor en zult je geen zorgen meer hoeven maken over energie of waterkosten. Je hebt alleen nog een stukje grond nodig om hem op neer te kunnen zetten of je neemt hem mee als camper.

Onder deze video, waarin wordt uitgelegd hoe de ecocapsule in elkaar zit en werkt, vind je nog meer foto's van de binnenkant en de meest bijzondere plekken waar je dit ei zou kunnen neerzetten.

Lees ook:  Marjolein bouwt haar eigen tiny house

ecocapsule_interior_2

ecocapsule_interior

 

00000000_ecocapsule-700x463

03

ecocapsules_on_beach

ecocapsule_at_lake_0

ecocapsule_at_river_0

ecocapsule_grandcanyon_0

ecocapsule_trecime

 

Tiny house living wordt steeds populairder, helemaal als je er zelfvoorzienend kunt leven. Hierdoor ontstaan de meest creatieve oplossingen en ontwerpen. Aan dit tiny house zit zelfs een kleine kas vast

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings