In dit klimaatneutrale ei kun je overal duurzaam wonen

1616 VIEWS
In dit klimaatneutrale ei kun je overal duurzaam wonen

Veel mensen proberen duurzamer te leven, maar echt klimaatneutraal is voor de meeste huishoudens best moeilijk. Maar met deze ecocapsule lukt je dat met gemak en je zou hem ook nog eens overal kunnen neerzetten waar je maar wilt. Dit bijzondere ei biedt je een volledig huisje en zorgt zelf voor water en elektriciteit.

Vijf dagen aan energie 

Met 2,6 vierkante meter aan zonnepanelen en een eigen windmolen genereert deze capsule zijn eigen energie. Er kan in de batterij wel voor vijf dagen aan stroom worden opgeslagen. De bijzondere ei vorm zorgt er niet alleen voor dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat, ook vangt het op deze manier het regenwater op. Het water wordt opgevangen in een tank en daar gezuiverd voor veilig gebruik. Want binnenin bevindt zich een volledige badkamer met douche en toilet en een keukentje. Door het slimme design is er ook ruimte voor een tweepersoonsbed, een tafel en veel opbergruimte.

Zet hem neer waar je maar wilt

De ecocapsule werd in 2015 ontworpen door het Slowaakse architectenbureau Nice Architects. En nu komt het echt op de markt en kun je hem bestellen. Voor een kleine 80.000 euro ben je verzekerd van je eigen klimaatneutrale ei. Dat is natuurlijk erg veel geld, je krijgt hier wel een volledig bewoonbaar huisje voor en zult je geen zorgen meer hoeven maken over energie of waterkosten. Je hebt alleen nog een stukje grond nodig om hem op neer te kunnen zetten of je neemt hem mee als camper.

Lees ook:  Schoolbus wordt een tiny house voor gezin van zes

Onder deze video, waarin wordt uitgelegd hoe de ecocapsule in elkaar zit en werkt, vind je nog meer foto’s van de binnenkant en de meest bijzondere plekken waar je dit ei zou kunnen neerzetten.

ecocapsule_interior_2

ecocapsule_interior

 

00000000_ecocapsule-700x463

03

ecocapsules_on_beach

ecocapsule_at_lake_0

ecocapsule_at_river_0

ecocapsule_grandcanyon_0

ecocapsule_trecime

 

Tiny house living wordt steeds populairder, helemaal als je er zelfvoorzienend kunt leven. Hierdoor ontstaan de meest creatieve oplossingen en ontwerpen. Aan dit tiny house zit zelfs een kleine kas vast

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Aan dit tiny house zit een kas(je) vast!
Leer je weer even heerlijk vervelen in deze tiny houses zónder technologie
Wonen in een zeecontainer: goedkoop en duurzaam (en lekker minimalistisch)
Hoe gaat het met de familie die drie jaar lang in een kas woonde?