Kleurrijke temari kunstwerken voor geluk en vreugde

16 augustus 2015
266
temari kunst

Wat te doen als je 90 bent? Deze 92-jarige Japanse dame geeft een oude hobby een totaal nieuwe dimensie: al dertig jaar knutselt ze kleurrijke temari ballen, gemaakt van het garen van oude kimono's. Zelf is ze bescheiden over haar intensieve werk (in de loop der jaren vervaardigde ze al ruim 500 exemplaren), maar haar kleindochter Nana Akua vindt ze zo mooi dat ze de temari kunstwerken op internet heeft gezet.

Symbool voor vriendschap en loyaliteit

Deze vorm van handwerken is in Azië overigens helemaal niet nieuw, al eeuwen worden deze temari-ballen in China en Japan vervaardigd als symbool van vriendschap en loyaliteit. Hun felle kleuren brengen voor geluk en vrolijkheid voor degene die ze cadeau krijgt. Volgens een oude traditie krijgen kinderen een temari bal met oud & nieuw: in de kern verstopt hun moeder een briefje met een wens voor ieder kind, maar ze zal nooit verklappen wat ze wenste terwijl ze de bal aan het borduren was. Welke mooie wensen zou deze 92-jarige dame hebben gedaan tijdens het maken van haar temari kunstwerken?
temari kunst temari kunst temari kunst temari kunst temari kunst temari kunst temari kunst
 

Lees ook:  Ode aan de lente: 10 citaten over dit heerlijke jaargetijde

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings