Dit kleurrijke schoolproject leert kinderen een wijze les over jezelf blijven

4089 VIEWS
Dit kleurrijke schoolproject leert kinderen een wijze les over jezelf blijven

School is niet alleen belangrijk om te leren lezen en rekenen, het is vaak ook de plek waar je als kind essentiële levenslessen leert over bijvoorbeeld vriendschap en je eigen identiteit. Tekenlerares Jessica Moyes uit Amerika combineerde op bijzondere wijze haar vak met een wijze les over jezelf blijven.

Geïnspireerd door het boek Only One You, waar een visje door zijn ouders gemotiveerd wordt om zijn eigen weg te vinden in de grote oceaan, los van waar de grote meute heen gaat, bedacht Jessica een project met beschilderde stenen.

Ze vroeg al haar leerlingen een steen uit te zoeken en deze op hun eigen manier met verf te beschilderen. Al deze unieke stenen die de school wat meer kleur geven passen bij de boodschap van het boek: “Er is maar één iemand zoals jij op deze grote wereld. Maak het een betere plek voor iedereen”. Door de beschilderde stenen die in de tuin van de school liggen, wordt die boodschap heel zichtbaar. Doordat de stenen zo kleurrijk zijn en op hun eigen manier iets toevoegen aan het tuinpad, laat het zien dat je met je eigen unieke persoonlijkheid ook iets toevoegt aan de wereld en er toe doet.

Lees ook:  Dit museum in Japan bevat een collectie van stenen met menselijke uitdrukkingen

Er liggen inmiddels zo’n 740 unieke stenen in de tuin van Sharon Elementary. Wanneer de leerlingen langs de stenen lopen worden ze er elke keer weer aan herinnerd dat iedereen uniek is en dat dat helemaal oké is.

Mooi hoe je met zo iets eenvoudigs zoveel impact kunt maken.

Gekleurde stenen project Gekleurde stenen project Gekleurde stenen project Gekleurde stenen projectGekleurde stenen project

De kinderen aan het werk

Gekleurde stenen project Gekleurde stenen project Gekleurde stenen project

Via Bored Panda

MEER INSPIRATIE

Beste kunstacademie Nederland
De dagelijkse routine van briljante geesten
Hoe je de tijd kunt vertragen als je ouder wordt
4 creatieve manieren om meer planten in huis te halen