Dit kleurrijke schoolproject leert kinderen een wijze les over jezelf blijven

30 mei 2017
247

School is niet alleen belangrijk om te leren lezen en rekenen, het is vaak ook de plek waar je als kind essentiële levenslessen leert over bijvoorbeeld vriendschap en je eigen identiteit. Tekenlerares Jessica Moyes uit Amerika combineerde op bijzondere wijze haar vak met een wijze les over jezelf blijven.

Geïnspireerd door het boek Only One You, waar een visje door zijn ouders gemotiveerd wordt om zijn eigen weg te vinden in de grote oceaan, los van waar de grote meute heen gaat, bedacht Jessica een project met beschilderde stenen.

Ze vroeg al haar leerlingen een steen uit te zoeken en deze op hun eigen manier met verf te beschilderen. Al deze unieke stenen die de school wat meer kleur geven passen bij de boodschap van het boek: "Er is maar één iemand zoals jij op deze grote wereld. Maak het een betere plek voor iedereen". Door de beschilderde stenen die in de tuin van de school liggen, wordt die boodschap heel zichtbaar. Doordat de stenen zo kleurrijk zijn en op hun eigen manier iets toevoegen aan het tuinpad, laat het zien dat je met je eigen unieke persoonlijkheid ook iets toevoegt aan de wereld en er toe doet.

Er liggen inmiddels zo'n 740 unieke stenen in de tuin van Sharon Elementary. Wanneer de leerlingen langs de stenen lopen worden ze er elke keer weer aan herinnerd dat iedereen uniek is en dat dat helemaal oké is.

Mooi hoe je met zo iets eenvoudigs zoveel impact kunt maken.

Gekleurde stenen project Gekleurde stenen project Gekleurde stenen project Gekleurde stenen projectGekleurde stenen project

De kinderen aan het werk

Gekleurde stenen project Gekleurde stenen project Gekleurde stenen project

Via Bored Panda
Lees ook:  Verfijnde illustraties geven deze strandkiezels een charmante metamorfose

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings