Kleurrijke klanken

4 mei 2015
181

Stel je eens voor: je hoort een liedje en voor je ogen ontvouwen zich de mooiste kleuren, op de maat van de muziek. Als je een boek leest heeft iedere letter een andere kleur, en de dagen van het jaar zijn in je herinnering lichtgroen, okergeel of donkergrijs. Zo ziet het leven eruit voor Melissa S. McCracken. Zij heeft synesthesie.
Synesthesie is een neurologische eigenschap die beide hersenhelften met elkaar verbindt. Hierdoor zijn bepaalde zintuigen met elkaar verbonden. Zo kan iemand geluiden waarnemen in beeld of juist vormen ruiken. Mensen die een dergelijke 'rijke' zintuigelijke waarneming ervaren hebben vaak ook de behoefte om zich te uiten via abstracte kunstvormen.
Zo weten bepaalde schrijvers omschrijvingen van geluiden en beelden feilloos op papier te zetten. Muzikanten zoals Stevie Wonder 'zien' of muziek goed klinkt of niet, en weten precies welke 'klankkleur' het nodig heeft om beter te klinken. En Melissa? Via haar kunstwerken laat ze ons meegenieten van haar favoriete muziek. Bijzonder!

David Bowie - Life on Mars?Muziekstukken in kleur | Paradijsvogels Magazine

Jimi Hendrix - Little WingMelissa McCracken - Jimi Hendricks - Little wing

Prince - Joy in RepetitionMelissa McCracken - Prince - Joy in repetition

Stevie Wonder - Seems so lonMelissa McCracken - Stevie Wonder - Seems so long

John Lennon - ImagineMuziekstukken in kleur | Paradijsvogels Magazine

Radiohead - LuckyMuziekstukken in kleur | Paradijsvogels Magazine

Soulive - Interlude IIMuziekstukken in kleur | Paradijsvogels Magazine

[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail en ontvang de beste artikelen in uw mailbox:
[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Vingerverven voor gevorderden

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings