De kleurrijke gezichten van het Hindoeïsme

16 mei 2017
398

Elke religie manifesteert zich op een andere manier. Aangetrokken tot de rituelen van sadhoes (heilige mannen van het Hindoeïsme) besloot fotograaf Omar Reda deze kleurrijke mannen op de foto te zetten. 

Sadhoes zijn mannen die volledig zijn toegewijd aan spirituele bevrijding door middel van yoga en meditatie. Ze hebben dingen waar je als mens waarde aan kan hechten verworpen; ze hebben geen bezit, geen huis en geen familie. Rituelen die Sadhoes uitvoeren zijn onder andere het brengen van offers en het uitspreken van mantra's. Door gelovigen worden ze aanbeden alsof ze goden op aarde zijn en door het geven van een offer aan een Sadhoe, hopen ze zijn zegen te krijgen.

Het schilderen van het voorhoofd is een ritueel dat Tilak heet. Het voorhoofd staat symbool voor de plek van het derde oog, ook wel het oog van de wijsheid. De schilderingen hebben allemaal andere kleuren en samenstellingen omdat elk gezicht symbool staat voor een god waar ze zichzelf aan hebben toegewijd, vaak Shiva of Vishnu.

Het is een bestaan waar, zeker in onze westerse wereld, maar weinig mensen jaloers op zijn. Maar het fascineert wel. Daarom zetten we een aantal van deze bijzondere mannen uit de serie van Omar Reda op een rij. Van simpele schilderingen tot kleurrijke kunstwerken:

Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda

Via Bored Panda
Lees ook:  Betoverend mooie paddenstoelen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings