De kleurrijke gezichten van het Hindoeïsme

2936 VIEWS
De kleurrijke gezichten van het Hindoeïsme

Elke religie manifesteert zich op een andere manier. Aangetrokken tot de rituelen van sadhoes (heilige mannen van het Hindoeïsme) besloot fotograaf Omar Reda deze kleurrijke mannen op de foto te zetten. 

Sadhoes zijn mannen die volledig zijn toegewijd aan spirituele bevrijding door middel van yoga en meditatie. Ze hebben dingen waar je als mens waarde aan kan hechten verworpen; ze hebben geen bezit, geen huis en geen familie. Rituelen die Sadhoes uitvoeren zijn onder andere het brengen van offers en het uitspreken van mantra’s. Door gelovigen worden ze aanbeden alsof ze goden op aarde zijn en door het geven van een offer aan een Sadhoe, hopen ze zijn zegen te krijgen.

Het schilderen van het voorhoofd is een ritueel dat Tilak heet. Het voorhoofd staat symbool voor de plek van het derde oog, ook wel het oog van de wijsheid. De schilderingen hebben allemaal andere kleuren en samenstellingen omdat elk gezicht symbool staat voor een god waar ze zichzelf aan hebben toegewijd, vaak Shiva of Vishnu.

Het is een bestaan waar, zeker in onze westerse wereld, maar weinig mensen jaloers op zijn. Maar het fascineert wel. Daarom zetten we een aantal van deze bijzondere mannen uit de serie van Omar Reda op een rij. Van simpele schilderingen tot kleurrijke kunstwerken:

Lees ook:  Kunstproject: mensen in beweging

Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda Omar Reda

Via Bored Panda

MEER INSPIRATIE

Levende beelden van het oude Japan
De honingjagers van de Himalaya
Deze Iraanse gebouwen laten zien dat de sprookjes van 1001nacht nog springlevend zijn
Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur