Kleurrijke driedimensionale tekeningen van papier

22 juli 2016
525

In plaats van óp papier te tekenen en te kleuren, kunnen er ook mooie, kleurrijke illustraties gemaakt worden mét papier. Illustrator en kunstenares Yulia Brodskaya maakt met enkel papier en lijm de meest prachtige 3d-tekeningen. Ze maakt veel gebruik van de oude (papier)kunst filigraan, maar wijkt af van de norm door haar eigen techniek toe te passen, waardoor haar kunstwerken meer het karakter van een schets mee krijgen in plaats van enkel de sierlijke lijnen en spiralen die bij filigraan te vinden zijn.

Grafisch ontwerp

Brodskaya begon in 2006 te werken als grafisch ontwerper, maar ruilde haar computer al snel in voor het werken met papier. "Ik heb altijd een fascinatie gehad voor papier," zegt ze, "ik heb verscheidene methoden en technieken uitgeprobeerd om ermee te werken totdat ik de juiste manier voor mij vond. Nu teken ik met papier in plaats van erop." Haar achtergrond in grafisch ontwerp en voorliefde voor typografie is vaak terug te zien in haar werk: "typografie is, na papier, mijn tweede grote liefde en ik ben ontzettend blij dat ik een manier gevonden heb om beide te combineren." Met haar bijzondere manier van ontwerpen heeft ze inmiddels veel opdrachten binnengesleept en heeft zo van haar hobby haar werk gemaakt.

Werkwijze

Om haar werken te creëren, maakt ze eerst gedetailleerde schetsen en gaat dan aan de slag met het knippen, krullen en vormen van het papier. Deze stroken brengt ze vervolgens een voor een aan op de platte papieren achtergrond, waarbij ze de rand van het papier in de lijm doopt om het driedimensionale effect te bereiken. Het is een enorm tijdrovend proces, maar het resultaat is werkelijk schitterend. Haar beelden - vaak portretten van oudere mensen - vormen uiteindelijk een prachtig kleurrijk en elegant geheel, die door de dieptewerking van het opstaande papier bovendien een realistisch effect krijgen.

Lees ook:  Deze ongelooflijk gedetailleerde schilderijen zijn bijna te perfect om waar te zijn

Portretten

Yulia Brodskaya5

Yulia Brodskaya2

Yulia Brodskaya7

Yulia Brodskaya9

Yulia Brodskaya8

Yulia Brodskaya11

Yulia Brodskaya1

In onderstaande video kun je stapsgewijs volgen hoe Brodskaya dit laatste portret gemaakt heeft.

Grafisch ontwerp met papier

Yulia Brodskaya6

Wimbledon

Yulia Brodskaya

Wimbledon details

Ford

Ford

Yulia Brodskaya17

Yulia Brodskaya20

Yulia Brodskaya16

Yulia Brodskaya13

 

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down