Kleurrijk portret van Vincent van Gogh gemaakt van honderden plastic dopjes

26 juli 2016
283

In Amerika werden plastic flessendopjes lange tijd niet gerecycled, dus wat is er dan mooier dan om er kunst van te maken? Het project 'Put A Lid On It' zorgt ervoor dat miljoenen plastic dopjes, die anders naar de vuilstort zouden gaan, op creatieve wijze gerecycled worden. De dopjes worden in plaats van verf gebruikt voor het maken van enorme fresco’s op de muren van gebouwen en de kunst wordt gemaakt door en voor de gemeenschap. Op de muur van de Redbrick Gallery in West-Virginia werd gekozen voor het beroemde zelfportret van Vincent van Gogh met verbonden oor en pijp.

Vincent van Gogh

Kunstenaar David Heatwole heeft met behulp van een tiental basisschoolkinderen en vrijwilligers 2 weken aan het Vincent van Gogh portret gewerkt. Na eerst een groot schilderij van de kunstenaar gemaakt te hebben, moesten er plastic doppen in de juiste kleuren en maten ingezameld worden. Nadat deze schoongemaakt waren, werden ze vervolgens op de juiste plaats in het schilderij gelijmd waardoor er een mooi mozaïek-effect ontstond. Van dichtbij lijkt het pointillistische portret slechts op een wirwar aan gekleurde stippen, maar van veraf is van Gogh duidelijk in het beeld te herkennen. Het werk werd uiteindelijk in een buurt geplaatst waar naar men zegt de laatste afstammeling van Vincent van Gogh gewoond heeft.

Restauratie

Na 30 weken buiten aan de muur van de Redbrick Gallery te hebben gehangen, was het kunstwerk helaas aangetast door de elementen. De kleur van de plastic doppen was vervaagd door regen en sneeuw en werd daarom van de muur van het gebouw verwijderd. Omdat velen door het milieubewuste kunstwerk geïnspireerd waren, werd het gerestaureerd door studenten van de Eastern Arts Society. De doppen werden opgepoetst en waar nodig vervangen, en het portret hangt nu aan de muur van deze school.

Lees ook:  Scherven brengen geluk

Hieronder zie je het maak- en restauratieproces van het kunstwerk. Inspiratie voor jouw eigen verzameling dopjes?

Vincent van gogh portret dopjes

Vincent van gogh portret dopjes

Vincent van gogh portret dopjes

Vincent van gogh portret dopjes

Vincent van gogh portret dopjes

Vincent van gogh portret dopjes

Vincent van gogh portret dopjes

Vincent van gogh portret dopjes

Vincent van gogh portret dopjes

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings