Sue Kreitzman gaat kleurrijk door het leven - op elke leeftijd

21 september 2017
483

Sue Kreitzman is een in Londen residerende New Yorkse. Flamboyant, dol op kunst en altijd gehuld in kleur. Aan leeftijd zijn volgens haar geen moderegels verbonden. Haar motto: "draag geen beige, dat kan je dood betekenen." Het is dan ook geen verrassing dat kleur het sleutelwoord is in Sue's leven! 

Het roer om

De 77-jarige Sue heeft al een paar carrières achter de rug. Ze begon als lerares en rolde jaren later in de kookwereld. Ze schreef 27 kookboeken en was regelmatig op tv te zien met haar kleurrijke recepten. Toen ze eind 60 was kwam ze er per ongeluk achter dat ze het heerlijk vond om te tekenen. Het was een keerpunt in haar leven.

Sue gooide het roer 180 graden om en stortte zich in de wereld van kunst en cultuur zonder daar ooit voor geleerd te hebben. Haar kracht ligt in het feit dat ze dicht bij zichzelf blijft en zich niets aantrekt van wat anderen van haar vinden. Lees hier 7 van haar levenswijsheden:

1. Sue over haar kledingstijl:

De kettingen die ik draag heb ik omgedoopt tot nekrelikwieën en ik draag graag kimono's. Op de rug van mijn kimono's naai ik een tekening van mezelf of van mensen die ik bewonder. Ook mix ik graag allerlei kleuren en patronen met elkaar. Zo ga ik iedere dag gehuld in kunst door het leven.

2. Er bestaat niet zoiets als "je te jong kleden":

De uitspraak "je kleed je te jong" heb ik nooit gesnapt. Als je mooie benen hebt, waarom zou je dan geen korte rok kunnen dragen? Ongeacht je leeftijd! Mijn advies is: draag wat je zelf leuk vindt, draag wat bij de vorm van je lichaam past en kleed je naar het weer. Luister niet naar anderen, maar zoek het binnenin jezelf.

3. Laat je niet tegenhouden door je baan:

Als je een bepaalde functie bekleedt kan je niet altijd aantrekken wat je het liefst zou willen, maar je kan wel leuke combinaties maken. Draag bijvoorbeeld een keer een gekleurde sjaal met een print of een in het oog springend sieraad.

4. Organiseer een leuk dagje uit met je vrienden:

Eens per maand houden mijn vrienden en ik een 'color walk'. We zijn allemaal gehuld in kleurrijke outfits, struinen vlooienmarkten af, gaan samen lunchen en houden het verkeer tegen. De hele dag zit vol met paparazzi-momenten.

5. Je mag er zijn:

Wees niet bang om jezelf te laten zien. Wees blij dat je je eigen persoon mag zijn. Let niet op de mensen die denken dat je gek bent en geef geen aandacht aan mensen die ook geen aandacht geven aan jou. Zij zijn je moeite niet waard.

6. Inspireer anderen:

Ga erop uit en doe wat je het liefste doet. Het zal je versteld doen staan hoeveel mensen denken dat je het einde bent en door jou geïnspireerd raken. Mensen die jou willen zijn wanneer ze opgroeien. Daar gaat het om in het leven.

7. Kleur maakt gelukkig:

Het is goed voor je mentale gezondheid om je te omgeven met kleur en om kleurrijke vrienden te hebben. De wereld is vaak een deprimerende plek en als we niets doen voor anderen, geen bubbel hebben van blijdschap, kleuren en patronen om anderen te steunen, wat maakt het leven dan wel leuk?

Wil je meer zien van Sue's kleurrijke leven, dan kan je haar volgen op Instagram.

Lees voor een extra dosis inspiratie ook deze 11 mooie quotes over ouder worden.

Lees ook:  8x roerende teksten van Ramses Shaffy

seniorplanet

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down