Een prachtig kleurrijk tafereel: de huizen op het eiland Burano

3 mei 2018
728

Van alle eilanden in de Laguna di Venezia is Venetië zelf verreweg het meest bekend en het meest bezocht. Er zijn echter nog vele anderen die absoluut een bezoekje waard zijn. Zo staat Burano bekend om haar vrolijk gekleurde huizen. Geen één huis is hetzelfde, wat een wandeling over dit eiland een prachtige kleurrijke ervaring maakt.

Artikel gaat verder onder de fotokleurrijk Burano huizen 1.1

Een oude traditie

De kleurrijke huizen op Burano komen voort uit een oude traditie. Lokale vissers gaven hun huizen een felle kleur zodat ze het na lange periodes op zee al konden zien in de verte bij terugkomst. Om ervoor te zorgen dat elk huis er uit sprong werd afgesproken dat niemand dezelfde kleur verf als de buren zou gebruiken. En deze regel geldt nog steeds. Hoewel het nu meer voor toerisme dan de visserij is bepaalt de lokale overheid nog altijd de verfkleuren, mocht een huis aan een opknapbeurt toe zijn. Dit om het kleurrijke karakter van het eiland te behouden.

Een prachtige fotoserie

De Milanese fotografe Tania De Pascalis maakte een prachtige fotoserie van de huizen op Burano. Het eiland ligt op maar 45 minuten varen vanaf Venetië, wat het een makkelijk dagtripje maakt. Halverwege de boottocht zijn de gekleurde huizen al goed zichtbaar: een mooi inkijkje in de vroegere ervaring van de vissers, die eindelijk hun huis weer zagen.

Hieronder geven wij een impressies van de fotoserie. Bekijk ook vooral Tania's Behance en Instagram voor nog veel meer materiaal en prachtige fotoseries van andere steden.

kleurrijk Burano huizen 1.2

kleurrijk Burano huizen 2

kleurrijk Burano huizen 3

kleurrijk Burano huizen 4

kleurrijk Burano huizen 5

kleurrijk Burano huizen 6

kleurrijk Burano huizen 7.1

kleurrijk Burano huizen 7

kleurrijk Burano huizen 8

kleurrijk Burano huizen 9.1

kleurrijk Burano huizen 9

kleurrijk Burano huizen 10

Er zijn meer plaatsen waar saaie huizen en muren worden opgevrolijkt door kleur aan te brengen. Bekijk ook eens het werk van deze kunstenaar die huizenhoge schilderingen van vogels aanbrengt op kale muren, en van deze die van lege muren ware 3D-ervaringen maakt waar de vlinders zo uit lijken weg te vliegen. 

Lees ook:  Wonen in een boomhut

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down