Kleurenblinde kunstenaar schildert kleurige Perzische tapijten

22 augustus 2016
390

Hij is misschien kleurenblind, maar dat maakt hem absoluut geen minder goede kunstenaar. Jason Seife houdt ervan om zijn favoriete klassieke kunstwerken in een nieuw jasje te steken. Deze keer koos hij voor Perzische tapijten: hij veranderde het medium van textiel naar acrylverf en inkt, en gebruikt daarnaast ook nog eens een bijzonder kleurenpalet.

Patronen en kleuren

Seine voelde zich aangetrokken tot het recreëren van Perzische tapijten niet alleen omdat ze er prachtig uitzien, maar ook vanwege de rijke geschiedenis en de betekenis van de patronen. De stijl, patronen en kleuren van ieder Perzisch tapijt zijn specifiek te linken aan een bepaalde geografische regio of nomadische stam. Op dezelfde wijze probeert hij zijn patronen en kleurgebruik (zoals helderblauw en lichtroze) samen te laten vallen met de gedachten en gevoelens die hij op dat moment ervaart. Zijn schilderingen hebben daardoor de bekende geometrische motieven van de tapijten en lijken zelfs van een afstand van textiel gemaakt, maar ze zijn toch net even anders.

We hebben geen idee hoe Seife de kleuren van zijn “tapijten” zelf ziet, maar wij vinden de opvallende kleurencombinaties en het oog voor detail in zijn werk in ieder geval erg mooi. Bekijk meer van zijn werk via Instagram.

jason seife (10)

jason seife (1)

jason seife (2)

jason seife (3)

jason seife (4)

jason seife (5)

jason seife (6)

jason seife (7) jason seife (8)

jason seife (9)

[hr]

Via: Widewalls

Lees ook:  Puur toevallig ontdekte deze kunstenaar op latere leeftijd zijn talent

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down