3 Kunstzinnige kleurboeken voor volwassenen om gratis te downloaden

12 september 2017
638

Kleurboeken voor volwassenen zijn zeer populair. Als alternatief voor meditatie of gewoon om even tot rust te komen. Ook bij Paradijsvogels Magazine houden wij erg van kleuren. Als je er eenmaal aan begint zul je snel begrijpen waarom! 

Daarom delen wij graag een aantal van de meest kunstzinnige kleurboeken en kleurplaten voor volwassenen. Geen standaard werkjes, maar bijzondere platen die net even anders zijn. Alle kleurboeken zijn gratis te downloaden, dus je kunt gelijk aan de slag!

1. Het eerste kleurboek voor volwassenen (uit 1760!)

Kleurboek The Florist

Deze kleurplaten komen uit het eerste kleurboek voor volwassenen. The Florist is in 1760 gemaakt voor mensen die graag meer artistieke vaardigheden wilden ontwikkelen. Er staan hele mooie en gedetailleerde kleurplaten in van bloemen en planten.

Kleurpotloden bestonden in die tijd nog niet, dus staat er bij elke prent een instructie over hoe je de bloem moet inschilderen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze met kleurpotlood in te kleuren. Download hier de mooiste kleurplaten uit dit oude kleurboek en ga er bijna drie eeuw na data zelf mee aan de slag!

2. Je eigen kleurboek van oude prenten uit museumcollecties 

Kleurboeken voor volwassenen

Een aantal musea heeft het initiatief ‘Color Our Collections’ opgestart. Hiermee stellen ze bepaalde prenten, schilderijen en tekeningen in zwartwit ter beschikking. Deze prachtige stukken uit diverse musea zijn gratis te downloaden. Zo kun je er zelf een zeer uniek kleurboek van maken. Van handgetekende natuurprenten tot illustraties uit oude sprookjesboeken en middeleeuwse letterprenten.

Sinds de start hebben meer dan 90 organisaties zich bij dit project aangemeld. De keuze is dus groot. En het is weer eens wat anders dan de kleurboeken voor volwassenen uit de boekenwinkel. Dus print je favorieten uit, pak je kleurpotloden erbij, en kleuren maar!

Lees ook:  Gedicht: Onhandig gekozen metafoor

3. Mandala kleurplaten om zelf uit te printen

Kleurboeken mandala

Visueel worden mandala’s vaak gezien als een schematische verbeelding van het universum. Daarnaast vormen ze naar Hindoeïstisch en Boeddhistisch gebruik de basis voor meditatie. Het is dan ook niet gek dat de mandala veel gebruikt wordt als kleurplaat.

Door het inkleuren van mandala’s kom je tot rust. Er zijn veel kleurboeken voor volwassenen van te koop. Maar je kunt ook gratis mandala kleurplaten downloaden om zelf uit te printen. Ook is het leuk om ze na het inkleuren in te lijsten en op te hangen. Zo kun je nog lang nagenieten van het genot van het kleuren!

Kadotip | Kleurboeken voor volwassenen om cadeau te geven

Wil je iemand anders blij maken met een kleurboek? Dan is het erg leuk om een persoonlijk kleurboek cadeau te geven. Door verschillende kleurplaten uit te printen en in te binden wordt elk kleurboek uniek.

Maar soms heeft het misschien toch de voorkeur om er een te kopen. Mooie kant-en-klare kleurboeken voor volwassenen vind je hier. Mandala’s, kleurkaarten of kleurboeken met vintage patronen… Er is voor iedereen wel een passend kleurboek te vinden.

Of neem een kijkje in onze webshop. Daar vind je naast mooie kleurboeken voor volwassenen ook een heleboel andere kleurrijke cadeaus!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down