Kleine wondertjes figureren in hun eigen fantasie

26 mei 2014
27

Marco is geboren met een gebroken hart. Door een harttransplantatie toen hij 34 dagen oud was, kreeg Marco het uitzicht op een leven terug. Totdat hij kanker kreeg toen hij 4 was. Hij vocht opnieuw, en overwon ook deze ziekte.
Jack is geboren met een zeldzame leverziekte Billiary Artresia, die een totaal falen van zijn leverfunctie tot gevolg had toen hij 5 maanden oud was. Twee maanden later onderging hij een levertransplantatie en ontving hij een donorlever. Hij heeft vele operaties ondergaan en heeft misschien weer een nieuwe lever nodig in de toekomst.
Kayla was 9 toen bij haar de Ziekte van Crohn geconstateerd werd. Dit is een darmziekte die veel pijn, moeheid en andere vervelende symptomen met zich meebrengt. De ziekte kan nog niet genezen worden, maar Kayla neemt iedere dag medicijnen om de symptomen onder controle te krijgen en te kunnen blijven paardrijden.
Dit zijn slechts drie verhalen van de bijzondere kinderen die de Canadees Shawn van Daele op een bijzondere manier portretteerde. In zijn eigen Drawing Hope Project brengt hij hun verbeelding tot leven, door hun eigen tekeningen om te toveren in levensechte foto's van magische situaties: Marco vliegt door een hemel vol luchtballonnen, Jack is een echte superheld en Kayla stuift door de bossen als een volleerde amazone. Shawn maakt deze portretten onder andere om aandacht te vragen voor het belang van donorschap (veel van de kinderen waren voor behandeling afhankelijk van een donor), maar ook om te laten zien dat alles mogelijk is, ondanks de kwetsbaarheid van het leven. Inspirerend!
drawing hope 4 drawing hope 3 drawing hope 2 drawing hope 1 drawing hope 4 drawing hope 5
Bekijk de website van Drawing Hope

Lees ook:  5-jarig meisje met autisme maakt prachtige schilderijen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een goed gevoel hebben is het halve werk

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings