Van kleine larve tot prachtige honingbij in 60 seconden

12 oktober 2016
252

Professioneel fotograaf Anand Varma kreeg van National Geographic de opdracht om een verhaal te maken over honingbijen. Maar omdat bijen één van de meest gefotografeerde insecten ter wereld zijn, moest hij op zoek naar een nieuwe creatieve invalshoek.

Samen met Alice Rosenthal, een imker uit zijn eigen woonplaats Berkeley (Californië) bouwde hij een bijenkorf zodanig om dat hij de mogelijkheid had om werkelijk in de korf te kijken. De geboorte en de groei van een honingbij, van larve tot volwassen insect, kon hij zo uiterst gedetailleerd in beeld brengen.

Na tientallen pogingen nam het project uiteindelijk 6 maanden in beslag en zijn vasthoudendheid werd beloond. Hij zette alle foto's achter elkaar en maakte dit prachtige filmpje van de metamorfose van een honingbij.

honeybees-2

honeybees-3

 

Via: National Geographic 

Lees ook:  Van Gogh in hernieuwd perspectief

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings