Kunst waar je op straat zo aan voorbij loopt

3338 VIEWS
Kunst waar je op straat zo aan voorbij loopt

In een grote stad kan een mens zich soms best klein voelen. Je gaat hier op in het tumult van alledag: grote gebouwen, drommen mensen om je heen en iedereen botst tegen je op, want er is niemand die je écht ziet staan. Hetzelfde geldt voor de kunstwerken van de Japanner Slinkachu die geïnspireerd zijn door de gevoelens van anonimiteit, eenzaamheid en vervreemding die het stadsleven soms op kan roepen.

Op de meest onverwachte plekken plaatst deze kunstenaar miniatuurpoppetjes en creëert hiermee een scène rondom straatafval of onkruid. Met een subtiel gevoel voor humor geeft hij een plukje gras of een smeltend ijsje de hoofdrol in het leven van de kleine mensen.

De oplettende wandelaar die het drukke bestaan even van zich af kan laten glijden en de omgeving met echte aandacht bekijkt, kan zomaar worden beloond met zo’n schitterende kleine wereld. Wellicht inspireren deze vrolijke voorstellingen tot het maken van eigen miniatuurvoorstellingen op straat. Wie biedt?!

En wanneer je graag meer wilt zien: de maker heeft zijn werk ook gebundeld in twee mooie boekjes: Little people in the city en zijn The Gobal Model Village.

slinkachu8

Slinkachu SlinkachuSlinkachu SlinkachuSlinkachu SlinkachuSlinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu SlinkachuSlinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu  Slinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu

slinkachu

slinkachu2

slinkachu11
slinkachu12En wanneer u graag meer wilt zien: de maker heeft zijn werk ook gebundeld in twee mooie boekjes: Little people in the city en zijn The Gobal Model Village.

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars