Kunst waar je op straat zo aan voorbij loopt

15 juni 2016
392

In een grote stad kan een mens zich soms best klein voelen. Je gaat hier op in het tumult van alledag: grote gebouwen, drommen mensen om je heen en iedereen botst tegen je op, want er is niemand die je écht ziet staan. Hetzelfde geldt voor de kunstwerken van de Japanner Slinkachu die geïnspireerd zijn door de gevoelens van anonimiteit, eenzaamheid en vervreemding die het stadsleven soms op kan roepen.

Op de meest onverwachte plekken plaatst deze kunstenaar miniatuurpoppetjes en creëert hiermee een scène rondom straatafval of onkruid. Met een subtiel gevoel voor humor geeft hij een plukje gras of een smeltend ijsje de hoofdrol in het leven van de kleine mensen.

De oplettende wandelaar die het drukke bestaan even van zich af kan laten glijden en de omgeving met echte aandacht bekijkt, kan zomaar worden beloond met zo'n schitterende kleine wereld. Wellicht inspireren deze vrolijke voorstellingen tot het maken van eigen miniatuurvoorstellingen op straat. Wie biedt?!

En wanneer je graag meer wilt zien: de maker heeft zijn werk ook gebundeld in twee mooie boekjes: Little people in the city en zijn The Gobal Model Village.

slinkachu8

Slinkachu SlinkachuSlinkachu SlinkachuSlinkachu SlinkachuSlinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu SlinkachuSlinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu  Slinkachu Slinkachu Slinkachu Slinkachu

slinkachu

slinkachu2

slinkachu11
slinkachu12


[hr]

En wanneer u graag meer wilt zien: de maker heeft zijn werk ook gebundeld in twee mooie boekjes: Little people in the city en zijn The Gobal Model Village.

Lees ook:  Fascinerende typografie kunst: met de hand 'geschreven' portretten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings