Klein budget? Zo geniet je van de sfeer van hout in je huis

13 september 2021
248

Je wilt graag een houten vloer in je huis, maar je budget is ontoereikend. Hoe kun je toch van de sfeer van echt hout genieten? Dit zijn vier vloeren met de look en feel van echt hout:

1. Laminaat
Laminaat werd ooit beschouwd als vloerbedekking uit het lagere segment. Dat komt vooral doordat de prijs van deze vloer lager ligt dan die van houten vloeren, waarbij laminaat van Kwantum nog extra voordelig is. Je kunt echter niet zeggen dat de kwaliteit van laminaat ook een stuk lager ligt dan die van een houten vloer. Laminaat is duurzaam, sterk en waterafstotend. Steeds vaker is deze vloer ook waterbestendig, wat een voordeel is als je huis in een omgeving ligt waar wel eens wateroverlast plaatsvindt.

Bij een laminaatvloer met houtlook heeft de bovenste laag een houtnerfpatroon. Dit patroon is niet alleen als afbeelding op de plank geprint, maar steeds vaker is er ook een echte houtnerfstructuur aangebracht. Deze structuur is ook voorzien van scheuren en noesten. De vloer heeft daardoor een bijzonder realistische houtlook die voor sfeer zorgt in huis. Bovendien voelt een vloer met houtstructuur onder je voeren ook aan als echt hout.

2. Vinyl
Vinyl planken zijn van alle typen vinyl in staat om de uitstraling en het gevoel van hout na te bootsen. Net als laminaat bestaan ze meestal uit een stevige basislaag met daar bovenop het houtdessin en daarboven een beschermende laag. Veel vinylvloeren hebben een structuur die aanvoelt als echt hout. Er bestaan bovendien vinyl planken met een laag gehalte aan vluchtige organische stoffen, wat prettig is voor je gezondheid.

Lees ook:  Mathilde | Jezelf zijn, zelfs op de catwalk

3. Hout-look tegels
Houtlook tegelvloeren staan bekend om hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en duurzame kwaliteit. Dit soort vloertegels zijn over het algemeen gemaakt van keramiek of porselein. De houtnerf wordt meestal aangebracht met een hoge-resolutie print. Daarbij wordt gebruik gemaakt van gescande afbeeldingen van echt hout. Hoe meer vlakken of unieke houtbeelden per partij, hoe minder herhalingen je zult zien. Tegels zijn bestand tegen krassen, slijtplekken en schilfers. Dat maakt deze vloer ontzettend duurzaam en een goede keuze als je milieubewust bezig wil zijn in huis. Lees hier tips om je woning verder te verduurzamen.

4. Bamboe
Bamboe wordt vaak beschouwd als een van de meest milieuvriendelijke vloerbedekkingen omdat het in slechts drie tot vijf jaar geoogst kan worden. Vergelijk dat eens met bomen die meer dan veertig jaar nodig hebben voordat ze klaar zijn om te worden gekapt. Hoewel bamboe er bijna precies zo uitziet en zich ook zo gedraagt als hout, is het in feite een grassoort. Toch geeft het vrijwel dezelfde sfeer aan je woning als een houten vloer.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down