Kleding verkopen

68 VIEWS
Kleding verkopen

Sta je regelmatig met een stapel kleren in je hand voor de kast en vraag je jezelf af of de kast nu kleiner is geworden, of dat je toch te veel kleding hebt gekocht de laatste tijd? Als een maand lang niets kopen niks voor jou is, is de kans groot dat de tweede optie van toepassing is. Op dat moment is het wellicht tijd om wat kleding te gaan verkopen. Als je kleding nog in prima staat is, kun je in de meeste gevallen je kleding een nieuw leven inblazen. Kleding verkopen kan tegenwoordig heel eenvoudig! Het verkopen van kleding is niet alleen duurzaam, maar je verdient er ook nog eens geld mee. Door kleding te verkopen help je iemand anders aan relatief goedkope kleding en houd je zelf een leuk centje over (waar je wellicht weer nieuwe kleding van kunt kopen?). Al met al, kleding verkopen is in alle gevallen een win-win situatie!

Oude kleding verkopen

Oude kleding verkopen is een duurzame manier om kleding een tweede kans te geven. In plaats van de kleding bij het grofvuil gooien omdat je het niet meer mooi vindt of omdat het niet past bij je stijl, kun je ervoor kiezen om oude kleding te verkopen. Als je oude kleding gaat verkopen, geef je kleding direct door aan de volgende eigenaar. Zo weet je dat de kans groot is dat de kleding daadwerkelijk nog een keer wordt gedragen. Als je ervoor kiest om oude kleding te verkopen, is het belangrijk dat je eerst gaat bepalen wat je kleding nog waard is. Dit hangt af van een aantal factoren. Hoe vaak is de kleding gedragen? Van welk merk is de kleding? Wanneer is het kledingstuk aangeschaft? Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden als je de prijs van de kleding gaat bepalen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om mensen te laten bieden op je kleding óf om je oude kleding gratis weg te geven. Bepaal voor jezelf hoeveel moeite je in het verkopen van je oude kleding wil stoppen en kies een prijs die hierbij past.

Lees ook:  Wat is uw belangrijkste levensles?

Tweedehands kleding verkopen

Met je tweedehands kleding verkopen kun je een leuk extraatje verdienen. Als je een koper hebt gevonden via internet, kan het voorkomen dat je kleding op de post moet gaat doen. Zorg ervoor dat je de kleding netjes inpakt in bubbeltjesplastic, zodat het niet beschadigd raakt tijdens het transport. Zet duidelijk de adresgegevens van de koper op het verpakkingsmateriaal en geef het pakket af bij een vertrouwd post punt. Indien mogelijk is het zeker aan te raden om je pakket te verzenden met een Track & Trace code. Zo kun je altijd de status van je pakketje zien en heb je een bewijs dat het daadwerkelijk op de post is gedaan.

Kleding verkopen

Kleding verkopen via een app

Naast dat er allerlei manieren zijn om je kleding ‘offline’ te verkopen zoals een markt of kledingbeurs, zijn er ook verschillende online platforms waar jij je kleding te koop kunt aanbieden. Zo kun je kleding verkopen via een app als Vinted of Marktplaats. Er zijn veel verschillende apps waarop je kleding kunt verkopen en deze brengen verschillende voordelen met zich mee. Sommige apps zijn bijvoorbeeld alleen bedoeld voor merkkleding, andere apps juist weer voor mensen met weinig budget. Let met kleding verkopen via een app erop dat er helaas ook oplichters actief zijn. Niet alleen kopers moeten goed opletten, ook verkopers kunnen de dupe worden van mensen met slechte intenties. Verkoop je kleding alleen aan iemand waar jij je goed bij voelt en maak duidelijke afspraken over het betalen en verzenden van de kleding. Met kleding verkopen via een app geldt: verkoop alleen iets als jij jezelf er prettig bij voelt!

Lees ook:  Mijn eerste keer... alleen op reis

Kleding platforms

Maar waar kun je nu allemaal precies terecht om kleding te verkopen? Naast het eerder genoemde Vinted en Marktplaats zijn er ook andere handige platforms waar jij je tweedehands kleding kunt verkopen. Hieronder volgen er een aantal.

Designer Vintage

Designer Vintage is het perfecte luxe platform om designer items te kopen of verkopen. Als je mooie items hebt liggen in je kast die je zelf nooit meer draagt, kun je er vast wel iemand anders blij mee maken! Verkopen via Designer Vintage gaat niet alleen heel makkelijk, maar ook nog eens veilig.

Rebelle

Rebelle is dé plek waar je niet alleen kleding, maar ook designer tassen of misschien wel zonnebrillen veilig en eenvoudig kunt verkopen. Je kunt ervoor kiezen om zelf je spullen te verkopen via het platform, maar je kunt het ook door Rebelle zelf laten verkopen. Oude kleding verkopen was nog nooit zo makkelijk!

Swopster

Bij Swopster kun je naast kleding verkopen, ook kleding ruilen. Upload de spullen die je niet meer draagt zoals kleding, schoenen of accessoires zodat anderen contact met je op kunnen nemen. Andersom kun je natuurlijk ook contact opnemen als je een kledingstuk van jezelf wil ruilen tegen een ander gaaf kledingstuk dat je hebt gezien. Swopster geeft een leuke en interactieve twist aan kleding verkopen.

MEER INSPIRATIE

Weerstand vergroten
Voorbereiden voor een sollicitatiegesprek
Beste kunstacademie Nederland
Wat is mindfulness?