Kijken is niet hetzelfde als zien

28 juni 2014
42

Twee mannen zitten in Central Park. Iemand knoopt een gesprekje met hun aan en vraagt hen wat ze doen. 
'Wij zijn oogartsen', luidt het antwoord.

'Aha', zegt de voorbijganger. 'Kunt u mij iets vertellen over het oog, iets wat niemand weet?'

De mannen zijn even stil. Dan zegt een van hen: 'Het zijn niet onze ogen waarmee we zien, maar onze hersenen. Het oog is slechts een boodschapper, een doorgever. Wat we zien is dus niet alleen bepaald door wat ons oog feitelijk registreert. Wat we zien wordt beïnvloedt door onze herinneringen, onze gevoelens en door wat we eerder hebben gezien.'

Iets om over na te denken.

Lees ook:  Bloemen openen zich in 5000 foto's

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

5 redenen om te mediteren

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings