Kies het perfecte vloerkleed met deze 3 aanwijzingen

90 VIEWS
Kies het perfecte vloerkleed met deze 3 aanwijzingen

Jouw interieur is waarschijnlijk al precies hoe je het hebben wilt, maar misschien mist er nog ‘iets’. Vaak zijn elementen als verlichting en vloerkleden echte hoofdbrekers waardoor de aanschaf wordt uitgesteld. Zonde! Het kiezen van een vloerkleed is inderdaad lastig, onder andere omdat het letterlijk en figuurlijk de basis vormt van de meubels die in de ruimte staan. Hoe kies je nou een vloerkleed uit dat past bij de andere elementen?

De juiste afmeting

Een absolute inkopper, maar toch belangrijk: meet de ruimte waar je vloerkleed in komt te liggen goed op. De maat van je kleed moet goed passen in de kamer, zorg ervoor dat er een mooie ruimte vrij is tussen de muur en het kleed. In een moderne setting staat een klein kleed leuk, maar bij een meer klassieke uitstraling past een groter kleed. Een goede vraag om je hierbij te stellen is wat je wilt bereiken met je kleed: is het alleen ter decoratie of ook voor de gezelligheid?

Welke kleur en motief?

Naast de afmeting is de kleur en het eventuele motief van belang. Hierbij is ‘less is more’ de regel, als je voor een te druk motief of een te felle kleur kiest kan dit enorm afleiden. Mocht je hele kamer wit zijn, dan is een felle kleur overigens wel een goede optie. Tip: doe nog meer inspiratie op met sites als Pinterest of Instagram, hier kan je in een overzicht de meest uiteenlopende vloerkleden en interieurs bekijken.

Lees ook:  De 5 makkelijkste planten voor mensen zonder groene vingers

Type materiaal: wol, katoen, kunststof of iets anders

Qua materiaal ligt het aan de ruimte waarin je het vloerkleed gaat gebruiken. In de eetkamer is katoen aan te raden, dit is namelijk goed te wassen als er vlekken in zitten. Ook materiaal als sisal is gemakkelijk af te nemen met een spons, ook handig voor als er is geknoeid. In de woonkamer (maar ook in de slaapkamer) is wol een goede keuze, het is duurzaam, zacht en heeft een warme uitstraling. Wil je de hal of gang opfleuren? Dan is het praktisch om synthetisch materiaal te kiezen omdat het vuilafstotend is.

Heb je nu een beter idee wat voor kleed je wilt? Kijk eens in deze winkel voor vloerkleden in veel soorten en maten. Heb je het juiste vloerkleed, maar ben je nog niet helemaal tevreden over je inrichting? Misschien is ontspullen een optie, lees hier onze 8 tips om lekker op te ruimen!

Bron foto’s: Pampa.com.au en Designsponge.com

MEER INSPIRATIE

Villa Ortizet – een parel in de Franse natuur
Met deze tips maak je jouw eetkamer nog gezelliger
Zo word je altijd uitgerust wakker in je slaapkamer
7 simpele Feng Shui tips voor een woonkamer waar je écht blij van wordt