Kies het perfecte vloerkleed met deze 3 aanwijzingen

1 september 2019
312

Jouw interieur is waarschijnlijk al precies hoe je het hebben wilt, maar misschien mist er nog 'iets'. Vaak zijn elementen als verlichting en vloerkleden echte hoofdbrekers waardoor de aanschaf wordt uitgesteld. Zonde! Het kiezen van een vloerkleed is inderdaad lastig, onder andere omdat het letterlijk en figuurlijk de basis vormt van de meubels die in de ruimte staan. Hoe kies je nou een vloerkleed uit dat past bij de andere elementen?

De juiste afmeting

Een absolute inkopper, maar toch belangrijk: meet de ruimte waar je vloerkleed in komt te liggen goed op. De maat van je kleed moet goed passen in de kamer, zorg ervoor dat er een mooie ruimte vrij is tussen de muur en het kleed. In een moderne setting staat een klein kleed leuk, maar bij een meer klassieke uitstraling past een groter kleed. Een goede vraag om je hierbij te stellen is wat je wilt bereiken met je kleed: is het alleen ter decoratie of ook voor de gezelligheid?

Welke kleur en motief?

Naast de afmeting is de kleur en het eventuele motief van belang. Hierbij is 'less is more' de regel, als je voor een te druk motief of een te felle kleur kiest kan dit enorm afleiden. Mocht je hele kamer wit zijn, dan is een felle kleur overigens wel een goede optie. Tip: doe nog meer inspiratie op met sites als Pinterest of Instagram, hier kan je in een overzicht de meest uiteenlopende vloerkleden en interieurs bekijken.

Type materiaal: wol, katoen, kunststof of iets anders

Qua materiaal ligt het aan de ruimte waarin je het vloerkleed gaat gebruiken. In de eetkamer is katoen aan te raden, dit is namelijk goed te wassen als er vlekken in zitten. Ook materiaal als sisal is gemakkelijk af te nemen met een spons, ook handig voor als er is geknoeid. In de woonkamer (maar ook in de slaapkamer) is wol een goede keuze, het is duurzaam, zacht en heeft een warme uitstraling. Wil je de hal of gang opfleuren? Dan is het praktisch om synthetisch materiaal te kiezen omdat het vuilafstotend is.

Lees ook:  De leukste pluktuinen van Nederland

Heb je nu een beter idee wat voor kleed je wilt? Kijk eens in deze winkel voor vloerkleden in veel soorten en maten. Heb je het juiste vloerkleed, maar ben je nog niet helemaal tevreden over je inrichting? Misschien is ontspullen een optie, lees hier onze 8 tips om lekker op te ruimen!

Bron foto's: Pampa.com.au en Designsponge.com

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down