Keukeneilanden: het centrale punt van je culinaire wereld

10 november 2023
36
keukeneilanden

Het uitzoeken van een nieuwe keuken voor je eigen woning is een van de leukste dingen om te doen tijdens een renovatie of een verbouwing. Het is immers de kers op de taart van al het harde werk dat je uit hebt gevoerd. Dat ene ontwerp waar je altijd al van hebt gedroomd begint eindelijk vorm te krijgen en je kunt erg goed je eigen smaak terug laten komen in het ontwerpen ervan. Misschien valt je oog al snel op een waanzinnig kookeiland. Wat de grootste voordelen zijn van investeren in keukeneilanden voor je eigen woning, lees je hier.

De perfecte plek om te entertainen

Nodig je maar al te graag vrienden en familie uit voor een lekker etentje of een gezellige borrel? Het kookeiland is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten. Terwijl de een de mooiste gerechten op tafel tovert, kan de ander in alle rust een fijn drankje uitzoeken. Niet zo gek dus dat een kookeiland de perfecte plek in huis is om vrienden en familie te kunnen entertainen.

Even snel een ontbijtje klaarmaken
Maar op een doordeweekse dag gebruik je de keuken vooral snel en vluchtig. Misschien moet je je haasten naar een training in de sportschool of snel even wat eten voordat je vertrekt naar werk. Ook dan is een kookeiland een erg fijne plek in huis. Je hebt meer dan genoeg werkruimte om het eten klaar te maken. En zet je een aantal barkrukken bij het kookeiland neer? Dan is het ook meteen een fijne plek om even een rustmoment in te plannen.

Lees ook:  Museum op wielen: treinreizen tussen beroemde kunstwerken

Keukeneilanden voor meer opbergruimte

In een keuken kun je eigenlijk nooit genoeg opbergruimte hebben. Zo is er namelijk altijd genoeg plek voor je (wekelijkse) voorraad boodschappen, potten, pannen en servies. Door een kookeiland terug te laten komen in het ontwerp bij jou in huis, profiteer je ineens van veel meer opbergruimte. Maar je hebt ineens ook een erg leuke plek beschikbaar voor het laten plaatsen van een erg luxe wijnklimaatkast. Dit gaat vast en zeker meteen de blikvanger van de ruimte worden.

keukeneilanden

Verschillende afmetingen en opstellingen

Naar wat voor soort stijl gaat je voorkeur op dit moment het meeste uit als het aankomt op de vormgeving van keukeneilanden? Misschien ga je graag voor een landelijke uitstraling, een Wabi Sabi uitstraling of een klassieke uitstraling. Verdiep je altijd goed in de mogelijke stijlen en de bijpassende kleuren en materialen die daarbij komen kijken. Er is gelukkig voor ieder type interieur altijd wel wat wils.

Tip! Door de stijl van de keuken meteen af te stemmen op de rest van het interieur, zorg je vanaf het eerste moment voor een consistent en sereen totaalplaatje. Redenen genoeg dus om op korte termijn al een keer de nodige inspiratie op te doen voor het toekomstige droomkeuken design in huis.

Ontdek alle mogelijke ontwerpopties

Tijdens de ontwerpfase wil je natuurlijk maar al te graag de nodige inspiratie opdoen. Dit doe je het beste in een keukenwinkel bij jou in de buurt. Je maakt dan meteen kennis met de laatste innovaties en ontwikkelingen - bijvoorbeeld op het gebied van de apparatuur -  en je krijgt een goed beeld van alle mogelijke combinaties op het gebied van kleur en materiaal. Ook het intekenen van de nieuwe keuken kan hier haarfijn voor je uit worden gevoerd. Een gespecialiseerde adviseur denkt maar al te graag met je mee en brengt erg duidelijk in kaart wat voor mogelijkheden er zoal zijn.

Lees ook:  Modejournaliste Milou van Rossum (51) over stijl: "Ik houd van niet-al-te-damesachtig"

Lees hier ook alles over jouw keuken Feng Shui inrichten.

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben online marketeer bij het geweldige marketingbureau Web Wings. Na mijn stage bij het bedrijf succesvol te hebben afgerond, ben ik enorm trots dat ik er nu full time mag werken en dan ook nog eens mag schrijven voor Paradijsvogels Magazine! Ik ben dol op edelstenen, tarot leggen en het leren over verschillende spirituele stromingen. Daarnaast kan ik uren kijken naar tv shows of spelen op mijn Nintendo Switch. Ik hoop dat het lezen van mijn artikelen jullie net zo veel inspireert als het was om te schrijven!

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down