Avocadopitten worden Keltische kunstwerken

24 juli 2017
690

Waar de meesten van ons een avocadopit meteen in de prullenbak zouden gooien, ziet de Ierse kunstenares Jan Campbell er juist schoonheid en potentie in. Ze snijdt uit avocadopitten gedetailleerde Keltische figuren waar ze zowel beeldjes als hangers van maakt. 

Schoonheid en potentie

In 2014 maakte Jan een lunch klaar met avocado en ze werd zich bewust van de schoonheid van de pit. Ze besloot om de pit te bewaren in haar jaszak. Toen zij de pit er later weer uithaalde, was deze bekrast door haar sleutels. Zij zegt:

Wat ik zag intrigeerde mij enorm: de kras bevatte een diep oranje pigment. Ik voelde een golf van overweldiging over mij heen komen en moest de pit verder verkennen. Ik denk dat mijn geruststellende jaszakwezentje geduldig op mij zat te wachten om hem uit te graven.

Keltische roots

En zo geschiedde. Jan voelt zich terwijl zij haar werk creëert verbonden met de Kelten die Ierland een aantal eeuwen geleden bewoonden. Enerzijds vanwege haar Ierse roots, maar ook omdat ze gebruik maakt van een eeuwenoude kunstvorm. Mooi iemand schoonheid ziet in alledaagse voorwerpen!

Op Instagram zie je meer van haar werk. De beeldjes zijn hier te koop.

 

Jan Campbell 2

Jan Campbell 3

Jan Campbell 4

Jan Campbell 5

Jan Campbell 6

Jan Campbell 7

Jan Campbell 8

Jan Campbell 9

Jan Campbell 10

Jan Campbell 11

Jan Campbell 12

Jan Campbell 13

Jan Campbell 14

Jan Campbell 15

Jan Campbell 1

Benieuwd naar meer kunstig snijwerk? Deze Italiaanse kunstenaar snijdt levensechte kunstwerken uit groenten, fruit, kaas en zeep. 

Lees ook:  Zo dachten mensen in 1900 dat de wereld er in 2000 uit zou zien

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down