Kantoor Feng Shui inrichten

11 december 2023
64
feng shui

Werk is een belangrijk deel van ons leven en de omgeving waarin we werken kan een grote invloed hebben op ons welzijn en onze productiviteit. Een benadering die hierbij kan helpen is het toepassen van Feng Shui principes in de richting van je kantoor. In deze blog gaan we bekijken hoe je je kantoor kunt inrichten volgens de principes ervan. Dat zal zorgen voor een positieve energiestroom in je werkomgeving.

Wat is Feng Shui?

Het is een oude Chinese filosofie en kunst die zich richt op het creëren van harmonie tussen mensen en hun omgeving. De term ‘Feng Shui’ betekent letterlijk “wind en water” in het Chinees. Dit verwijst naar de krachten die de natuurlijke wereld vormgeven. Deze eeuwenoude praktijk is gebaseerd op het idee dat de omgeving waarin we leven en werken een grote invloed heeft op ons welzijn, geluk en succes. Laten we nu gaan kijken naar wat je moet doen om je kantoor op deze manier moet inrichten.

De juiste locatie

Volgens Feng Shui begint het proces van harmonie in je kantoor al bij de keuze van de locatie. Als je de mogelijkheid hebt om een locatie te kiezen, kies dan een plek met voldoende natuurlijk licht en uitzicht op de natuur. Probeer ook een locatie te vermijden die te dicht bij drukke verkeerswegen of lawaaierige omgevingen ligt. Dit kan namelijk je concentratie verstoren.

De positie van je bureau

Het bureau is het middelpunt van je kantoor en de positie ervan is belangrijk volgens de principes. Plaats je bureau zo dat je een goed overzicht hebt over de kamer en de deur, maar zorg dat je niet recht voor de deur gaat zitten. Dit kan namelijk als bedreigend worden gezien. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om te bewegen en dat er geen rommel onder je bureau ligt. Heb jij inspiratie nodig voor je bureau? Bekijk hier eens Conceptual Furniture met de chorus collection.

Lees ook:  De goedheid van de mens

Natuurlijke elementen

Feng Shui benadrukt hoe belangrijk natuurlijke elementen zijn in de inrichting van je kantoor. Hierbij gaat het om planten, stenen, houten meubels en natuurlijke kleuren. Planten zuiveren de lucht en brengen levendigheid in de ruimte, terwijl houten meubels een gevoel van warmte en stabiliteit toevoegen.

Kleuren en materialen

Kleur heeft een grote invloed op onze gemoedstoestand en productiviteit. Kies kleuren die passen bij de functie van je kantoor. Zachte kleuren zoals groen en blauw kunnen rust en kalmte creëren, terwijl rood en oranje energie en creativiteit kunnen stimuleren. Probeer ook natuurlijke materialen te gebruiken, zoals hout, steen glas. Kunststof en metaal zouden volgens de principes niet goed zijn.

Waarom je kantoor Feng Shui inrichten?

Er zijn vele voordelen van je kantoor op deze manier inrichten. Allereerst zorgt de positieve ‘shui’-stroom voor een positieve sfeer in je kantoor. Deze stroom zal zorgen voor meer concentratie, creativiteit en productiviteit. Hierdoor zul je natuurlijk effectiever gaan werken. Ook zul je met een Feng Shui ingericht kantoor beter om kunnen gaan met werk gerelateerde stress.

Andere toepassingen van Feng Shui

We hebben nu vooral gekeken naar hoe je je kantoor Feng Shui doet inrichten. Wist je dat het op nog meer manieren kan worden toegepast? Bekijk hier meer over Feng Shui interieur. Ook je slaapkamer, woonkamer, tuin en keuken kunnen Feng Shui worden ingericht.

Over de auteur

Jasper Voorn

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down