In beeld: De Kanaaleilanden, een verrassend stukje Engeland

427 VIEWS
In beeld: De Kanaaleilanden, een verrassend stukje Engeland

Een originele mix van Britse en Franse invloeden op nog een twee uur vliegen: dat zijn de Kanaaleilanden. De eilanden Jersey en Guernsey en een handvol piepkleine eilanden behoren tot Engeland maar liggen voor de Franse kust. Een verrassend leuke bestemming voor je volgende trip!

Op vakantie naar de Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden zijn niet per se een voor de hand liggende bestemming. En juist dat maakt deze eilandengroep van Engeland zo leuk om te bezoeken. De Kanaaleilanden zijn gelegen in de Golf van Saint-Malo, vlak voor de kust van Normandië. De eilanden zijn in feite een overblijfsel van het hertogdom Normandië, waar in de Middeleeuwen zowel door de Britten als de Fransen om is gestreden.

De Kanaaleilanden bestaan uit zeven bewoonde eilanden. Vijf daarvan zijn relatief groot en stuk voor stuk interessant om te bezoeken: Jersey, Guernsey, Sark, Herm en Alderney. Opvallend aan de Kanaaleilanden is dat er geen btw wordt geheven, daardoor gelden de eilanden ook wel als een belastingparadijs. Een ander groot voordeel van deze bestemming is dat er voor Engelse begrippen een warm klimaat heerst met mooie zomers en milde winters.

Kanaaleilanden
Elisabeth Castle op Jersey © George Hiles /Unsplash
Kanaaleilanden
Ruige kusten op Jersey © Tamara Hornby /Unsplash

Jersey

Als grootste eiland van de Kanaaleilanden is Jersey een populaire bestemming. Het eiland wordt gekenmerkt door ruige kustlijnen, glooiende landschappen en een ruime keuze uit kastelen, forten, duinen en mooie zandstranden. Dit eiland is dan ook het meest veelzijdig voor een bezoek aan de Kanaaleilanden. Het best verken je het per fiets. Saint Helier is de sfeervolle hoofdstad van het eiland, waar je ook volop kunt proeven van de lokale keuken. Jersey wordt namelijk geroemd om haar culinaire aanbod met veel verse vis en zeevruchten. Hier proef je absoluut de Franse invloeden!

Lees ook:  Alles voor een onvergetelijk verblijf in Valencia

Benieuwd hoe Jersey er uit ziet en hoe de eilandbewoners er leven? Kijk dan deze documentaire:

Guernsey

Na Jersey is Guernsey het grootste eiland van de Kanaaleilanden. Jersey is een stukje levendiger, terwijl Guernsey echt bekend staat om haar ongerepte natuur. Je kunt hier heerlijk wandelen door de ruige natuurgebieden. Via Rotterdam Airport en Schiphol kan je rechtstreeks naar dit eiland vliegen, wat het extra aantrekkelijk maakt voor een bezoek. De kleinere eilanden behoren tot Guernsey en kan je per ferry bezoeken voor leuke dagtrips. Guernsey is een zeer compact eiland en leent zich perfect voor wandelingen over de vele uitgestippelde routes.

Kanaaleilanden
De vuurtoren op Guernsey © Enrapture/Unsplash
Kanaaleilanden
Op Guernsey vind je een uitgebreid wandelroutenetwerk Guernsey © Lia Tzanidaki/Unsplash
Kanaaleilanden
Guernsey © Enrapture/Unsplash

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Prachtige 4K-dronebeelden van iconische bezienswaardigheden in IJsland
Alles voor een stedentrip of vakantie naar Sevilla
Ontdek de mooiste locaties op het Canarische eiland Fuerteventura
Ontdek historisch Nederland tijdens een bezoek aan de Hanzesteden