Kamperen onder de sterrenhemel in Drenthe

1280 VIEWS
Kamperen onder de sterrenhemel in Drenthe

Voor een heerlijke rustgevende plek om een paar dagen te vertoeven hoef je niet persé heel ver te reizen. Drenthe is een perfecte uitvalsbasis voor als je je even wilt onderdompelen in rust, natuur en ruimte om je heen. Om die ervaring nog meer kracht bij te zetten is het misschien helemaal niet zo’n gek idee om een of meerdere nachtjes te blijven kamperen in Drenthe. En dat kamperen kan op allerlei manieren bij Camping Zonneveld bijvoorbeeld. Eerder schreven wij al eens over deze fijne plek

Overnachten in een trekkershut

Op Camping Zonneveld (Tiendeveen, Drenthe) is het mogelijk om te overnachten in een van de twee door Joanna en Sander, eigenaren van de camping, zelf ontworpen trekkershutten. Net even wat meer comfort dan je eigen caravan, camper of tent (die overigens ook meer dan welkom zijn op het terrein) want er staan heerlijke bedden in deze kleine huisjes.

Artikel gaat verder onder afbeeldingenKamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe onder toeziend oog van Alpaca’s

Op het terrein van camping Zonneveld is ook een kleinschalige Alpacaboerderij te vinden. Alpaca’s behoren tot de kameelachtigen en komen oorspronkelijk vooral voor in het Andes gebergte. Het zijn nieuwsgierige beestjes die, als je ze rustig benadert, naar je toe komen. En mocht je je afvragen of Alpaca’s spugen dan is het antwoord: ja! Volgens Joanna en Sander doen ze dat echter vooral naar elkaar en niet naar mensen. Dat biedt perspectieven!

Lees ook:  Deze Instagramaccounts geven je gegarandeerd reisinspiratie voor Nederland

De Alpaca’s op camping Zonneveld worden gehouden voor hun wol waar jaarlijks heerlijke warme dekbedden van wordt gemaakt en voor recreatieve doeleinden zoals bijvoorbeeld wandelen met Alpaca’s maar ook een “feed & greet” of zelfs een overnachting te midden van deze bijzondere dieren.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingKamperen in Drenthe

Slapen in een charmante tent

De Lotus Belle Stargazer Glamping tent … een hele mond vol … maar dan slaap je wel in een prachtige tent met en goede bedden en zicht op de sterrenhemel! En die sterrenhemel is in Tiendeveen echt goed te zien omdat het er ‘s nachts aardedonker is. Gelukkig zijn de ‘raampjes’ boven in de tent af te dekken; stel je voor dat je hebt besloten om net met volle maan een nachtje te gaan kamperen in Drenthe. Ga kamperen in een heerlijke Quecha tent in volle natuur.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingenKamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

B&B in een Zweeds landhuis

Op het terrein van camping Zonneveld is tot slot ook nog een Bed & Breakfast te vinden. In de rechtervleugel van een Zweeds landhuis is een comfortabel verblijf gecreëerd door Joanna en Sander. Heerlijk ontbijten aan de vijver bij mooi weer of lekker bijkomen in de sauna na een dag wandelen of fietsen in de ‘Drenthse Hooglanden’ of een dagje cultuur snuiven (en een enkel winkeltje bezoeken) in Hoogeveen en omgeving.

Lees ook:  Op deze plekken in Nederland kun je slapen op het strand

Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Het is echt de moeite waard om je eens wat meer in Drenthe te verdiepen. Er zijn prachtige plekjes te ontdekken zoals dit bijzondere mini kerkje waar je kunt overnachten. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Bestemmingen voor een originele stedentrip in Europa
De Grotten van Han: Vijf weetjes over de must visit van België
Deze Instagramaccounts geven je gegarandeerd reisinspiratie voor Nederland
Stedentrips in Nederland: denk ook eens aan deze leuke steden!