Kamperen onder de sterrenhemel in Drenthe

6 april 2018
353
kamperen drenthe zonneveld

Voor een heerlijke rustgevende plek om een paar dagen te vertoeven hoef je niet persé heel ver te reizen. Drenthe is een perfecte uitvalsbasis voor als je je even wilt onderdompelen in rust, natuur en ruimte om je heen. Om die ervaring nog meer kracht bij te zetten is het misschien helemaal niet zo'n gek idee om een of meerdere nachtjes te blijven kamperen in Drenthe. En dat kamperen kan op allerlei manieren bij Camping Zonneveld bijvoorbeeld. Eerder schreven wij al eens over deze fijne plek

Overnachten in een trekkershut

Op Camping Zonneveld (Tiendeveen, Drenthe) is het mogelijk om te overnachten in een van de twee door Joanna en Sander, eigenaren van de camping, zelf ontworpen trekkershutten. Net even wat meer comfort dan je eigen caravan, camper of tent (die overigens ook meer dan welkom zijn op het terrein) want er staan heerlijke bedden in deze kleine huisjes.

Artikel gaat verder onder afbeeldingenKamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe onder toeziend oog van Alpaca's

Op het terrein van camping Zonneveld is ook een kleinschalige Alpacaboerderij te vinden. Alpaca's behoren tot de kameelachtigen en komen oorspronkelijk vooral voor in het Andes gebergte. Het zijn nieuwsgierige beestjes die, als je ze rustig benadert, naar je toe komen. En mocht je je afvragen of Alpaca's spugen dan is het antwoord: ja! Volgens Joanna en Sander doen ze dat echter vooral naar elkaar en niet naar mensen. Dat biedt perspectieven!

De Alpaca's op camping Zonneveld worden gehouden voor hun wol waar jaarlijks heerlijke warme dekbedden van wordt gemaakt en voor recreatieve doeleinden zoals bijvoorbeeld wandelen met Alpaca's maar ook een "feed & greet" of zelfs een overnachting te midden van deze bijzondere dieren.

Lees ook:  Overnachten in een bedstee en ontbijten met verse eitjes

Artikel gaat verder onder de afbeeldingKamperen in Drenthe

Slapen in een charmante tent

De Lotus Belle Stargazer Glamping tent ... een hele mond vol ... maar dan slaap je wel in een prachtige tent met en goede bedden en zicht op de sterrenhemel! En die sterrenhemel is in Tiendeveen echt goed te zien omdat het er 's nachts aardedonker is. Gelukkig zijn de 'raampjes' boven in de tent af te dekken; stel je voor dat je hebt besloten om net met volle maan een nachtje te gaan kamperen in Drenthe. Ga kamperen in een heerlijke Quecha tent in volle natuur.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingenKamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

B&B in een Zweeds landhuis

Op het terrein van camping Zonneveld is tot slot ook nog een Bed & Breakfast te vinden. In de rechtervleugel van een Zweeds landhuis is een comfortabel verblijf gecreëerd door Joanna en Sander. Heerlijk ontbijten aan de vijver bij mooi weer of lekker bijkomen in de sauna na een dag wandelen of fietsen in de 'Drenthse Hooglanden' of een dagje cultuur snuiven (en een enkel winkeltje bezoeken) in Hoogeveen en omgeving.

Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Het is echt de moeite waard om je eens wat meer in Drenthe te verdiepen. Er zijn prachtige plekjes te ontdekken zoals dit bijzondere mini kerkje waar je kunt overnachten. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down