Kakkerlakken, de beesten die niemand wil hebben

2 mei 2022
345
Kakkerlakken bestrijden

Zoals de titel al doet blijken, zijn kakkerlakken insecten die niemand graag in zijn of haar huis wenst te hebben. Ze zijn vies, ze dragen rare ziektes met zich mee en ze geven mensen nou eenmaal een smerig gevoel. Echter, van kakkerlakken in je huis afkomen kan een echte uitdaging zijn. Is dit jou gebeurd, wanhoop dan zeker niet! Het vergt een beetje kennis en inspanning, maar het is zeker mogelijk om je voorgoed van deze smerige insecten te ontdoen. In dit artikel beschrijven wij meerdere manieren om jou helpen af te komen van deze beestjes.

Gebruik chemische bestrijdingsmiddelen

Wil je graag de kakkerlakken bestrijden, dan zijn er een aantal manier waarop je dit kunt doen. De meest gebruikelijke en effectieve methode is het gebruiken van chemische bestrijdingsmiddelen. Echter, deze kunnen zeer gevaarlijk zijn voor zowel mensen als huisdieren, hiervoor is het belangrijk om ze op de correcte manier te gebruiken.

Zorg ervoor dat er geen voedsel of water rondslingert

Kakkerlakken houden nou eenmaal graag van eten en drinken, zorg er daarom voor dat je het huis zo goed als mogelijk schoon houdt. Denk hierbij niet alleen aan je eigen voedsel, maar ook aan dat van je huisdier, dit vinden ze namelijk net zo lekker.

Sluit alle kleine punten van toegang rondom je huis af

Kakkerlakken zijn slimme en vooral kleine beestjes. Ze wringen zich door de kleinste spleten onder deuren en gaten in vloeren. Ook een pijp naar buiten kan een goede toegang zijn. Zorg hierbij ervoor dat je al deze toegangspunten goed dicht hebt zitten.

Lees ook:  Een gebalanceerd leven is een goed leven!

Het gebruiken van vallen en lokaas

Een andere optie is het gebruik maken van een val of lokaas. De lokazen zijn meestal minder giftig dan de chemische bestrijdingsmiddelen, maar ook deze kunnen nog steeds gevaarlijk zijn als ze niet op de juiste manier gebruikt worden.

Kakkerlakken bestrijden

Onderhoud je woning

Kakkerlakken zitten graag op rustige plekjes waar ze goed kunnen schuilen. Denk hierbij aan onder je houten vloer of tussen het oud papier wat je verzameld hebt. Zorg ervoor dat je het oud papier regelmatig opruimt en dat je de vloeren regelmatig lakt of verf. Kakkerlakken krijgen zo minder toegang tot deze plekken.

Lucht je huis regelmatig

Een goede manier om kakkerlakken te voorkomen is het luchten van je huis. Zorg ervoor dat je de ramen minimaal een uur per dag open zet en houdt de temperatuur aan de lagere kant. Kakkerlakken houden namelijk van een lekker warme temperatuur en komen dus niet je huis binnen als het daar wat kouder is.

Bel een bestrijdingsbedrijf

Zie je na het gebruiken van bovenstaande tips alsnog een kakkerlak rondkruipen? Heb dan vooral geen paniek en bel gewoon direct een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf om voorgoed van ze af te komen. Kakkerlakken bestrijden is één van de meerdere specialisaties die zo een bedrijven hebben en ze zullen dan ook alles in huis hebben om jou te helpen met het probleem.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

Zó moet het: het plannen van je volgende zomervakantie

De mooiste scooterroutes van Nederland

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down