Deze kaart toont alle plekken om te zwemmen in de Nederlandse natuur

14 juni 2018
1591

Steeds meer mensen zwemmen graag buiten in de natuur. Rivieren en meren worden schoner, en dus zijn er steeds meer plekken beschikbaar om dit ook veilig te doen. Maar hoe vind je die plekken? Daar vond de Britse Outdoor Swimming Society iets op. Zij ontwikkelde een kaart waarmee je overal ter wereld de beste plekken voor openwaterzwemmen kunt opzoeken en toevoegen. Een interactieve, wereldwijde zwemkaart! 

Openwaterzwemmen in Nederland

Zwemmen is gezond, en openwaterzwemmen wordt ook in Nederland steeds populairder. Maar dat kun je niet overal zomaar doen. Is het water wel schoon genoeg? Zijn er bepaalde schadelijke algen aanwezig? Hoe zit het met de stroming? Allemaal belangrijke zaken om goed op een rijtje te hebben voordat je je waagt aan een duik in de Nederlandse natuur. De zwemkaart van de Outdoor Swimming Society laat goed zien waar je terecht kan, en waar zwemmers voor jou een mooie ervaring hebben gehad. Er zijn allerlei prachtige locaties te vinden.

artikel gaat verder onder de foto'sZwemmen 6

Zwemmen 7

Zwemmen 1

De zwemkaart zelf aanvullen

Voor alle zwemplekken op de kaart kan naast de locatie meer informatie worden ingewonnen. Zo wordt er duidelijk aangegeven om wat voor water het gaat, bijvoorbeeld zee, plas, meer of rivier. Maar ook waar dit water voor geschikt is, bijvoorbeeld lange afstand zwemmen, pootjebaden of een familiedagje uit.

Hieronder geven we een voorbeeld van de kaart voor Nederland. Ga vooral naar de website om in te zoomen op jouw eigen woonomgeving en ontdek waar jij heerlijk het water in kan. Zelf mooie ervaringen met openwaterzwemmen die nog niet op de kaart staan? Voeg ze toe!

Lees ook:  7x bijzonder overnachten in Amsterdam

zwemmen Nederland natuur

Er zijn vele manieren om je in alle rust op het water te begeven. Logeer bijvoorbeeld eens op een kampeervlot in Utrecht, Limburg of Noord-Brabant. Dobberend genieten van de prachtigste zonsondergangen met het geluid van wiegend riet en kabbelend water. Bekijk ook eens deze fotoserie, die weergeeft hoeveel schitterende plekken er te vinden zijn in de Nederlandse natuur.

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down