Deze kaart toont alle plekken om te zwemmen in de Nederlandse natuur

3037 VIEWS
Deze kaart toont alle plekken om te zwemmen in de Nederlandse natuur

Steeds meer mensen zwemmen graag buiten in de natuur. Rivieren en meren worden schoner, en dus zijn er steeds meer plekken beschikbaar om dit ook veilig te doen. Maar hoe vind je die plekken? Daar vond de Britse Outdoor Swimming Society iets op. Zij ontwikkelde een kaart waarmee je overal ter wereld de beste plekken voor openwaterzwemmen kunt opzoeken en toevoegen. Een interactieve, wereldwijde zwemkaart! 

Openwaterzwemmen in Nederland

Zwemmen is gezond, en openwaterzwemmen wordt ook in Nederland steeds populairder. Maar dat kun je niet overal zomaar doen. Is het water wel schoon genoeg? Zijn er bepaalde schadelijke algen aanwezig? Hoe zit het met de stroming? Allemaal belangrijke zaken om goed op een rijtje te hebben voordat je je waagt aan een duik in de Nederlandse natuur. De zwemkaart van de Outdoor Swimming Society laat goed zien waar je terecht kan, en waar zwemmers voor jou een mooie ervaring hebben gehad. Er zijn allerlei prachtige locaties te vinden.

artikel gaat verder onder de foto’sZwemmen 6

Zwemmen 7

Zwemmen 1

De zwemkaart zelf aanvullen

Voor alle zwemplekken op de kaart kan naast de locatie meer informatie worden ingewonnen. Zo wordt er duidelijk aangegeven om wat voor water het gaat, bijvoorbeeld zee, plas, meer of rivier. Maar ook waar dit water voor geschikt is, bijvoorbeeld lange afstand zwemmen, pootjebaden of een familiedagje uit.

Lees ook:  Misschien wel de mooiste stranden van Nederland

Hieronder geven we een voorbeeld van de kaart voor Nederland. Ga vooral naar de website om in te zoomen op jouw eigen woonomgeving en ontdek waar jij heerlijk het water in kan. Zelf mooie ervaringen met openwaterzwemmen die nog niet op de kaart staan? Voeg ze toe!

zwemmen Nederland natuur

Er zijn vele manieren om je in alle rust op het water te begeven. Logeer bijvoorbeeld eens op een kampeervlot in Utrecht, Limburg of Noord-Brabant. Dobberend genieten van de prachtigste zonsondergangen met het geluid van wiegend riet en kabbelend water. Bekijk ook eens deze fotoserie, die weergeeft hoeveel schitterende plekken er te vinden zijn in de Nederlandse natuur.

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een unieke voetmassage! 11x blotevoetenpaden in Nederland en België
Deze vrouw plant wilde tuinen van tulpen in het Nederlandse landschap
4 activiteiten die je een andere kijk geven op Terschelling
De ingetogen schoonheid van de Groningse natuur