Gezonder gaan leven door minder te roken

53 VIEWS
Gezonder gaan leven door minder te roken

Iedereen wil met een goede gezondheid het leven door zien te komen. Dit kunnen we bewerkstelligen door veel te bewegen en gezonde voeding te eten en drinken. Een gezonde levensstijl komt echter niet vanzelf. Je zult er het een en ander voor over moeten hebben. Dagelijks minimaal twee keer dertig minuten bewegen wordt aangeraden. Het is echter beter om een paar keer per week intensief te gaan sporten. Dit kan in de fitnessschool zijn, maar ook een teamsport.

Daarnaast speelt voeding ook een hele belangrijke rol. Wanneer jij veel frisdranken drinkt en veel snackt, dan heeft dat nadelige gevolgen voor hoe jij je voelt. Ook kan dit zich uiten in een toename van het lichaamsgewicht en je niet lekker voelen. Het is dan ook belangrijk om een gebalanceerd dieet te hebben waarbij je veel afwisseling qua voedsel binnenkrijgt. Veel groente en fruit eten én genoeg water drinken, zorgt er al voor dat je goed op weg bent.

Het kan ook zo zijn dat je al elke week een paar keer sport en goed op jouw voeding let, maar bijvoorbeeld toch nog niet kan stoppen met roken. Dat is ook zeer begrijpelijk, daar roken heel verslavend kan werken. De stof nicotine zorgt ervoor dat een roker na een bepaalde tijd alweer naar een sigaret langt. Een alternatief dat steeds vaker ter sprake komt zijn de zogenaamde elektrische sigaretten. Deze zijn minder schadelijk en je kunt het nicotinegehalte langzaam afbouwen. Een voorbeeld van zo een elektrische sigaret is de justfog q16.

Lees ook:  Thuis yoga beoefenen

Het nicotinegehalte afbouwen met de justfog q16

Een elektrische sigaret, zoals de justfog q16, kan een verslaafde roker helpen om in eerste instantie te minderen met roken en om minder schadelijke stoffen binnen te krijgen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om volledig te kunnen stoppen.

Je kunt verschillende soorten vloeistoffen verkrijgen voor de justfog q16. Deze vloeistoffen bevatten een bepaald nicotinegehalte, afhankelijk van jouw keuze. Als je net overstapt van een sigaret naar een elektrische sigaret, dan begin je wellicht bij een 10 mg nicotine dosis. Langzaamaan is het dan de bedoeling om deze sterkte omlaag te brengen totdat je op 0 mg nicotine zit.

MEER INSPIRATIE

Verantwoord afvallen
Thuis yoga beoefenen
Spiritueel ontspannen
Tarotkaarten