Judy is 74 en waterskiet op blote voeten

11 december 2017
349

In de wereld van jonkies waarin ze zich dagelijks begeeft is haar bijnaam ‘het oude vrouwtje’, maar Judy Myers is allesbehalve dat. Met haar 74 jaar gaat ze zielsgelukkig door het leven, vooral als ze op blote voeten waterskiet achter een speedboot. Geweldig.

“Ik ben niet oud”

Deze onconventionele hobby begon toen Myers op haar 53e door een stel vrienden werd uitgedaagd om iets nieuws te proberen. Wetende dat deze voormalig docent lichamelijk onderwijs haar hand niet omdraait voor avontuurlijke uitdagingen zochten haar vrienden het in extreme hoek: waterskiën op blote voeten.

Dat eerste moment dat je voeten het water raken is onbeschrijfelijk. Je kijkt om je heen en beseft je dat je letterlijk op water loopt

De vonk sloeg meteen over. Op het water leek het alsof de wereld voor haar openging, zo zegt ze tegen Growing Bolder. Nu, meer dan twintig jaar verder, heeft deze sportieve wending haar leven compleet veranderd.

Het heeft me een nieuw doel in het leven gegeven. Ik realiseer me nu dat ik niet oud hoef te worden al zittend achter een bureau.

Als blootsvoets waterskikampioene laat Judy op het water trucs zien waar menig tegenstander (van soms wel 50 jaar jonger) jaloers op is.

Passie houdt je jong

Maar het is meer dan alleen recreatie voor Judy, het is een nieuwe levensstijl. Deze wending van haar leven heeft haar zo veel opgeleverd dat ze dit ook aan anderen door wil geven, vertelt ze tegen Today. Zo geeft ze vrouwen les in de kunst van deze bijzondere sport en inspireert ze voormalig sportfanaten om de sport waar ze ooit zo van hielden weer op te pakken.

Het leven is te kort om te doen waar je niet honderd procent blij van wordt

En zoals Judy zelf benadrukt in dit filmpje op Facebook hoeft leeftijd geen barrière te zijn.

Het laat me me niet jonger vóelen, het hóudt me jong. Ik vind namelijk niet dat ik oud ben

Bron: Footin

Bron: Footin

Lees ook:  De vrouwen van het meer | Een bijzondere roeiclub

In onderstaand filmpje is Judy blootsvoets waterskiënd te zien met Karen, een vrouw die ze heeft geïnspireerd om weer het water op te gaan na een ongeluk in dezelfde sport:

https://www.youtube.com/watch?v=eBNU_UY5T_E

 

Lees hier verder over het verschil tussen hoe oud we zíjn en hoe oud we ons vóelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we ons  gemiddeld 13 jaar jonger voelen dan onze werkelijke leeftijd.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down