Jouw innerlijke groei en mindset

24 november 2021
262
yoga

Ons dagelijks leven kan behoorlijk druk worden. We hebben nauwelijks meer tijd voor onszelf. Toch is het belangrijk om goed de tijd voor jezelf te nemen. Het verlaagt namelijk de kans op hart- en vaatziektes en het is beter voor je mentale gezondheid. Maar hoe doe je dat, tijd voor jezelf nemen? Hoe vindt je je rust en ontspanning weer terug? In dit artikel lees je er alles over.

Zonder tijd voor jezelf word je gek

Iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig. Wanneer je te weinig tijd vrijmaakt voor jezelf, zul je dit op ten duur gaan merken. Je gaat merken dat je onrustiger bent, minder gelukkig wordt en vaker afwezig bent. Je bent niet meer de beste versie van jezelf. Tijd voor jezelf vinden kan dan soms lastig zijn. Zeker als je veel werkt en veel sociale contacten hebt.

Door tijd voor jezelf te nemen, verminder je de stress die jouw lichaam ervaart en ervaar je meer rust en ontspanning. Op het moment dat we uitrusten maakt ons lichaam namelijk het hormoon serotine aan, wat de gevolgen van stress bestrijdt.

meditatie

Geen tijd

In Nederland leven we in een maatschappij die veel van ons vraagt. Denk aan je werk, je gezinsleven en je sociale leven. Wij als mens zijnde willen dan ook graag aan de verwachtingen van iedereen voldoen, waardoor we heel veel druk op onszelf leggen. Ook via social media worden de beelden van perfectie verspreidt. We zijn zo druk bezig, dat we onze hersenen overbelasten. We gunnen onszelf dan ook te weinig tijd. Veel mensen zullen zeggen dat ze geen tijd hebben om uit te rusten. Ze hebben het gevoel dat ze nog zoveel moeten doen. Op deze manier raken we overbelast en krijgen we te veel prikkels.

Lees ook:  Slaaptips: Tips voor een betere nachtrust

Gelukkig valt hier iets aan te doen. We kunnen onze levenskwaliteit verbeteren door tijd te nemen voor onszelf en rust te nemen. Door even niet te denken aan de verwachtingen waaraan we denken te moeten voldoen, kunnen we ontspannen en dingen beter overzien. Op deze manier kun je genieten van de kleine dingen in het leven en leef je meer in het hier en nu.

Het hebben van innerlijke rust heeft nog een aantal voordelen. Als je hersenen uitgerust zijn, neemt je productiviteit toe. Niet alleen dat: je creativiteit neemt ook nog eens toe, je kan beter presteren en dingen gaan je gemakkelijker af.

Tijd voor jezelf nemen heeft niet alleen een positieve invloed op je mentale gezondheid. Het verbetert ook je relaties met anderen. Als je uitgerust bent, heb je een beter humeur en ben je leuker in de omgang met de mensen om je heen. Dit is voor je vrienden, familie en collega’s ook een stuk prettiger.

yoga

Mindtreatz

Wil jij weten hoe je je rust terug kan vinden of hoe je je innerlijke groei stimuleert? Mindtreatz is een platform wat je kan helpen om je innerlijke rust terug te vinden. Je kunt er online lessen, workshops en cursussen volgen of een e-book bestellen. Allemaal met een doel. De tijd nemen voor je zelf en je hoofd leegmaken of een volgende stap in de richting zetten in jouw spirituele groei. Het is een verzamelplatform voor mindfulness. Op Mindtreatz vind je onder andere allemaal informatie over mediatie, ademhalingssessies, vrouwencirkels en yoga Nidra.

Lees ook:  Krijg grip op je faalangst

Neem een kijkje op de site van Mindtreatz om jouw eigen innerlijke rust te vinden. Er staan diverse oefeningen online en nog veel meer informatie op het platform die jou kunnen helpen om jouw kwaliteit van leven te verbeteren. Yoga en meditatie worden ook steeds populairder. Veel mensen vinden het prettig om hun dag ermee te beginnen of te eindigen. Natuurlijk kun je yoga en meditatie ook op ieder ander moment van de dag doen. Wanneer je aan yoga of meditatie doet, creëer je voor jezelf weer even een moment van rust. Soms is dat nét genoeg om de dag mee door te komen.

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe oud of jong je ook bent, persoonlijke ontwikkeling is ook een groot en belangrijk onderdeel in het leven. Natuurlijk is het af en toe fijn om een zak chips open te trekken en een film te kijken vanaf de bank, maar het is waardevoller om je tijd constructief te gebruiken. Lees bijvoorbeeld een boek wat jou helpt je persoonlijk te ontwikkelen.

Wanneer je tijd voor jezelf neemt kun je ook je gedachten op een rijtje zetten. Waar sta je nu eigenlijk in jouw leven? Wat zijn je doelen en je dromen? Hoe kun je deze doelen behalen? Schrijf deze dingen voor jezelf ook op, zodat je er op een later moment op terug kunt kijken.

Aan deze dingen kom je eigenlijk nooit toe, omdat je nauwelijks of geen tijd voor jezelf neemt. Op het moment dat je alleen bent en niet afgeleid wordt, kun je beter nadenken, kun je met een frisse blik naar zaken kijken en heb je de vrijheid om nieuwe dingen uit te proberen.

Lees ook:  Spirituele betekenis van de kat

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings