Jong en oud in hondenjaren

26 augustus 2015
197
hondenjaren

De foto's van Amanda Jones gaan over leeftijd, over ouder worden, over onschuld en over wijsheid. Jones ziet al twintig jaar met name honden voor haar camera, en dat heeft geleid tot een bijzonder boek met 'voor' en 'na' foto's. En hoewel een hond geen mens is, heeft de manier waarop onze trouwe viervoeters ouder worden veel parallellen met die van ons. Wat kijken de 'jonge honden' ondeugend en scherp in de camera, en wat stralen de oudere honden een rust en wijsheid uit. Bij honden gaat het verouderingsproces wat sneller (de 'hondenjaren' tellen wat sneller), en de gemiddelde hond leidt niet bepaald een 'hondenleven', maar het is toch mooi om te zien hoe die oude trouwe baasjes eigenlijk net zo ontwapenend zijn als de lieve kleine puppy's...
Wilt u meer zien of iemand blij maken met dit bijzondere hondenboek? Het is nu ook te koop via bol.com!

hondenjaren

Lily: 8 maanden en 15 jaar


hondenjaren

Maddie en Ellie: 7 en 6 jaar / 14 en 13 jaar


hondenjaren

Maddy: 5 jaar en 10 jaar


hondenjaren

Sydney en Savannah:16 maanden en 5 maanden / 10 jaar en 9 jaar


hondenjaren © Amanda Jones. Uit: Dog Years van Amanda Jones, uitgegeven door Chronicle Books
Gek op honden? Lees ook over Stuart Holroyd, die asielhonden fotografeert als helden, om ze aan een nieuw baasje te helpen.

Lees ook:  Leef met de natuur in immense Argentijnse landschappen van...tapijt!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings