Je slaapkamer rustig, maar toch aangekleed

10 oktober 2020
324

Veel mensen houden hun slaapkamer het liefst zo rustig mogelijk, als het om kleuren en motieven gaat. Dit is de kamer waar je tot rust wilt komen, en te veel drukte past daar niet bij, zo luidt hun gevoel. En terecht, want slapen in een drukke kamer vol schreeuwende kleuren en motieven, dat is lastig. Zelfs als je je ogen dicht hebt; de kamer is tenslotte wel het laatste dat je ziet voor je gaat slapen, met alle prikkels van dien. Maar betekent dat dat je slaapkamer van ieder kleurtje of motiefje vandaan moet blijven? Of kun je, door het slim aan te pakken, best wat accenten aanbrengen zonder de boel meteen te druk te maken?

Een rustige basis is de beste start

Wil je je slaapkamer het liefst zo rustig en neutraal mogelijk inrichten, dan is de juiste basis van groot belang. Probeer deze echt zo ‘saai’ mogelijk te houden; dat geeft je de mogelijkheid om vervolgens met de accessoires wat te variëren. Een lichte kleur op de muren doet het altijd goed, maar je kunt ook juist voor heel donker kiezen. Zolang het maar geen felle, opvallende kleur is waar je juist klaarwakker van raakt. Ook een behang met een heel druk motief kun je het best vermijden, dat heeft hetzelfde effect op je hersenen.

Ook de vloer kies je in een neutrale kleur, wat wederom ook donker mag zijn, zolang het maar geen kleur is die energie oproept. Als deze basis in orde is, kun je met de rest van de kamer best een beetje gaan spelen qua kleuren en motieven.

Lees ook:  Grootmoeders recept voor uienhoestdrank

Voeg wat accenten toe

Is je kamer neutraal als het om de basis gaat, dan kun je met de rest wat losser omgaan en er wat meer je eigen accenten in leggen. Ook hierbij geldt natuurlijk wel dat het niet te druk moet worden. Kies bijvoorbeeld voor een wit dekbedovertrek, wederom als rustige basis. Om er toch wat meer sfeer in te brengen, kun je vervolgens voor een wat meer opvallende bedsprei kiezen om je kamer karakter te geven.

Ook mooie planten geven je kamer extra sfeer, en zijn nog goed voor het binnenklimaat ook. Kies, zeker als je een beetje grote kamer hebt, gerust voor lekkere grote planten, en die mogen best in opvallende potten staan. Of plaats een mooie poster of een kunstwerk aan de muur. Ook hier geldt weer dat het er niet eentje moet zijn die allerlei prikkels oproept, blijf dus liever weg bij al te felle kleuren of drukke beelden, maar je zal zien dat er ook dan nog meer dan genoeg over is.

Een rustige slaapplek creëren voor je kind is ook zeer belangrijk. Lees hier een aantal interieurtips voor je baby- kinderkamer.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Populariteit plantaardige levensstijl: waar komt het vandaan?

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down