Inrichting van je huis met een klein budget

24 augustus 2022
219
hoekbank

Als je op jezelf gaat wonen of je gaat verhuizen is het tijd voor een nieuwe inrichting. Meestal neemt men dan wat meubels mee van de vorige woning, maar als dit je eerste huis of appartement wordt zal je alles nieuw moeten kopen. Het interieur van een huis kost meestal best wel wat, het is een flinke investering die je moet maken als je een beetje een trendy inrichting wilt. Je kunt natuurlijk wel een aantal dingen veranderen in je koopgedrag als je met een budget aan de slag gaat. Het is namelijk mogelijk om met een laag budget tóch nog wat leuks ervan te maken, je moet alleen even weten hoe. In deze blog staan een paar tips voor je klaar voor het stylen van je huis op een budget!

Inrichting met Pallets

Normaal worden pallets gebruikt voor het vervoeren van bepaalde zware artikelen, maar pallets kunnen ook een ander zeer leuk doeleind hebben, zoals inrichting! Met pallets kun je namelijk meubels maken, hoe gek het ook klink. Je zal vast wel eens gehoord hebben van de palletlounge die je in de tuin kunt zetten, maar er kan natuurlijk veel meer van gemaakt worden. Je kunt er zo ook een hoekbank van maken, en een salontafel bijvoorbeeld. Voor een hoekbank heb je een paar pallets nodig, wat schuurpapier, schroeven en kussens. Een salontafel is zó in elkaar gezet, alleen nog een beetje opschuren en desnoods een glazen plaat op leggen voor meer functionaliteit.

Muurdecoratie

Bij de inrichting van een ruimte denken we meestal aan meubilair, waar het komt te staan en of er plaats voor is etc. Maar een ruimte kan al een vrolijkere uitstraling hebben als er muurdecoratie aanwezig is. Fotokadertjes en schilderijen kunnen soms duur zijn, maar muurstickers zijn zeer goedkoop. Er zijn velen soorten muurstickers met quotes, vormen en dergelijke die vast en zeker ook jouw ruimte erg hip kunnen maken. Als je wel echt fotokaders en schilderijen wilt aanschaffen, kun je misschien kijken bij de kringloop winkel. Hier liggen meestal producten die nog prima in staat zijn.

Lees ook:  Oma’s tips voor schone ramen
hoekbank

DIY

Net zoals het zelf maken van meubilair met pallets kun je er ook voor kiezen om in het algemeen een paar dingen zelf in elkaar te zetten. Zo kun je misschien zelf een nachtkastje in elkaar bouwen, of een bijzettafeltje thriften en deze aanpassen naar wens. Je kunt ook zelf schilderijen en beeldjes ter decoratie. Mocht je nou heel handig zijn in het maken van dingen, zou je ook zelf een tafel kunnen maken en zelfs een bed frame bij wijze van. Eigenlijk zijn de opties voor Do-It-Yourself eindeloos, je kunt er in ieder geval zeker je eigen creativiteit in kwijt.

Pinterest

Als je nog niet zo veel inspiratie hebt voor het stylen van je huis, is Pinterest hét platform om even een kijkje op te nemen. Op Pinterest staan veel ideeën voor het indelen van meubels, het maken van meubilair en het decoreren van je huis.

Schilder accentmuren

De muren van een ruimte kunnen al heel het beeld veranderen. Je zou er voor kunnen kiezen om de muren wit te laten, maar een kleurtje er tegen aan gooien maakt een wereld van verschil. Je hoeft zeker ook niet elke muur in de ruimte te verven, dit kost alleen maar tijd en geld. Als je er voor kiest om alleen al één muur te verven is dit al een grote verbetering. Dit wordt dan een accentmuur genoemd, omdat het eigenlijk een accentje is op de gehele ruimte. Een accentmuur heeft vele positieve effecten in de kamer en je hebt maar 1 blik verf nodig. Je kunt er voor kiezen om een rustige en zachte kleur te pakken, maar een felle kleur kan bij een accentmuur echt geen kwaad.

Lees ook:  De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings