Met een klein budget je huis stylen

24 augustus 2022
66
hoekbank

Als je op jezelf gaat wonen of je gaat verhuizen is het tijd voor een nieuwe inrichting. Meestal neemt men dan wat meubels mee van de vorige woning, maar als dit je eerste huis of appartement wordt zal je alles nieuw moeten kopen. Het interieur van een huis kost meestal best wel wat, het is een flinke investering die je moet maken als je een beetje een trendy inrichting wilt. Je kunt natuurlijk wel een aantal dingen veranderen in je koopgedrag als je met een budget aan de slag gaat. Het is namelijk mogelijk om met een laag budget tóch nog wat leuks ervan te maken, je moet alleen even weten hoe. In deze blog staan een paar tips voor je klaar voor het stylen van je huis op een budget!

Pallets

Normaal worden pallets gebruikt voor het vervoeren van bepaalde zware artikelen, maar pallets kunnen ook een ander zeer leuk doeleind hebben! Met pallets kun je namelijk meubels maken, hoe gek het ook klink. Je zal vast wel eens gehoord hebben van de palletlounge die je in de tuin kunt zetten, maar er kan natuurlijk veel meer van gemaakt worden. Je kunt er zo ook een hoekbank van maken, en een salontafel bijvoorbeeld. Voor een hoekbank heb je een paar pallets nodig, wat schuurpapier, schroeven en kussens. Een salontafel is zó in elkaar gezet, alleen nog een beetje opschuren en desnoods een glazen plaat op leggen voor meer functionaliteit.

Muurdecoratie

Bij het inrichten van een ruimte denken we meestal aan meubilair, waar het komt te staan en of er plaats voor is etc. Maar een ruimte kan al een vrolijkere uitstraling hebben als er muurdecoratie aanwezig is. Fotokadertjes en schilderijen kunnen soms duur zijn, maar muurstickers zijn zeer goedkoop. Er zijn velen soorten muurstickers met quotes, vormen en dergelijke die vast en zeker ook jouw ruimte erg hip kunnen maken. Als je wel echt fotokaders en schilderijen wilt aanschaffen, kun je misschien kijken bij de kringloop winkel. Hier liggen meestal producten die nog prima in staat zijn.

Lees ook:  In dit klimaatneutrale ei kun je overal duurzaam wonen
hoekbank

DIY

Net zoals het zelf maken van meubilair met pallets kun je er ook voor kiezen om in het algemeen een paar dingen zelf in elkaar te zetten. Zo kun je misschien zelf een nachtkastje in elkaar bouwen, of een bijzettafeltje thriften en deze aanpassen naar wens. Je kunt ook zelf schilderijen en beeldjes ter decoratie. Mocht je nou heel handig zijn in het maken van dingen, zou je ook zelf een tafel kunnen maken en zelfs een bed frame bij wijze van. Eigenlijk zijn de opties voor Do-It-Yourself eindeloos, je kunt er in ieder geval zeker je eigen creativiteit in kwijt.

Pinterest

Als je nog niet zo veel inspiratie hebt voor het stylen van je huis, is Pinterest hét platform om even een kijkje op te nemen. Op Pinterest staan veel ideeën voor het indelen van meubels, het maken van meubilair en het decoreren van je huis.

Schilder accentmuren

De muren van een ruimte kunnen al heel het beeld veranderen. Je zou er voor kunnen kiezen om de muren wit te laten, maar een kleurtje er tegen aan gooien maakt een wereld van verschil. Je hoeft zeker ook niet elke muur in de ruimte te verven, dit kost alleen maar tijd en geld. Als je er voor kiest om alleen al één muur te verven is dit al een grote verbetering. Dit wordt dan een accentmuur genoemd, omdat het eigenlijk een accentje is op de gehele ruimte. Een accentmuur heeft vele positieve effecten in de kamer en je hebt maar 1 blik verf nodig. Je kunt er voor kiezen om een rustige en zachte kleur te pakken, maar een felle kleur kan bij een accentmuur echt geen kwaad.

Lees ook:  De mooiste kastelen in Nederland

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Wat jij kan doen tegen de snel stijgende gasprijs

Verhuizen naar Spanje, waar moet je allemaal aan denken?

De weg terug naar jezelf vinden — 6 tips om jezelf te vinden

De beste metaalsoorten voor sieraden

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings