Je huis slopen en opnieuw bouwen

16 juni 2022
112
grofvuil lelystad

Voor sommigen is het een droom om zelf helemaal hun huis te bouwen vanaf de eerste steen. Dan voelt het alsof dit écht jouw thuis is, omdat je het ook zelf hebt ontworpen en gebouwd. Om dit te realiseren heb je een stuk grond nodig waar je een huis op kunt bouwen. Helaas is dat in deze tijd steeds moeilijker, omdat er steeds minder grond overblijft waar dit mogelijk is. Daarom kiezen sommige mensen ervoor om een huis te kopen, dit huis te slopen en vervolgens een nieuwe bouwen op die locatie. Dit is namelijk een locatie waar een huis mag staan en zo kun je geheel zelf je huis bouwen. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het slopen en bouwen van een huis? Lees dan snel verder!

Rekening houden met de gemeente

Voordat je gaat beginnen met slopen en bouwen van huizen, moet je rekening houden met de vergunningen die er nodig voor zijn. Zo heb je bijvoorbeeld meldingsplicht bij de gemeente als je meer dan 10 m3 afval vrijkomt. Bij het slopen van een huis heb je altijd meer dan die hoeveelheid afval. Informeer daarom goed in de gemeente waar je woont wat mogelijk is, want vaak heb je ook goedkeuring nodig voor het slopen van je huis zoals in Lelystad. Voor de hoeveelheid grofvuil in Lelystad is er altijd een oplossing. Je kunt dit namelijk gemakkelijk op laten halen door een afvalcontainer. Het regelen van vergunningen is misschien een minder leuk onderdeel bij het ontwerpen van je eigen huis en de energieën die jij graag wilt creëren, maar het is wel noodzakelijk dat dit gebeurd. Anders kunnen er problemen ontstaan. Wanneer je wilt gaan bouwen in de buurt van water, moet je niet alleen rekening houden met de gemeente, maar ook met het Waterschap. Informeer daarom voor het slopen en bouwen goed wat mag in jouw gemeente en omgeving

Lees ook:  Tips voor sfeer te creëren in huis

Sfeer en energie

Wanneer je alle vergunningen hebt geregeld, mag je beginnen aan jouw project. Bij het bouwen van een eigen huis kun je rekening houden met de huiselijke energieën en sferen die jij wilt creëren. Het laatste wat je wilt, is een negatieve energie in je huis. Hier zit namelijk veel ongeluk aan gekoppeld, zoals vaker ruzie, een gespannen sfeer, veel pech en sneller gestrest en moe. Dit wil je voorkomen, maar hoe kun je dit het beste doen? Dit kan bij een bestaand huis door middel van een space clearing. Dit houdt in dat je wierook, salie, edelstenen of andere natuurlijke krachten gebruikt om jouw huis te reinigen. Bij het bouwen van jouw eigen huis bouw je een nieuwe sfeer op. Daarom is het belangrijk dat je tijdens het bouwproces goed naar je gevoel luistert. Welke sfeer past bij jou en welke niet? Het kan zijn dat je van tevoren een idee in gedachten had, maar dat idee tijdens het bouwproces niet meer goed voelt. Bedenk je dan goed wat dit gevoel je wilt vertellen. Je wilt immers in een huis wonen waar jij je volledig op je gemak voelt.

grofvuil lelystad

De inrichting

Tot slot kan je tijdens het bouwen van je eigen huis rekening houden met de inrichting. Wanneer dit voor jou goed voelt, kun je bijvoorbeeld rekening houden met een Feng Shui inrichting en interieur. Dit houdt in dat je genoeg ruimte overhoudt voor nieuwe energie. Vrije ruimtes en deuren zodat de Chi de mogelijkheid krijgt om door het hele huis te stromen. Deze manier van Feng Shui kun je toepassen door het hele huis en kan ervoor zorgen dat je fit en rustig wakker wordt in je eigen gebouwde huis. Je neemt de moeite om een huis te laten bouwen, dan kun je er maar beter ook voor zorgen dat dit huis is afgestemd op de juiste energieën die door je huis kunnen stromen.

Lees ook:  Villa Ortizet - een parel in de Franse natuur

Wil je meer weten over bepaalde energieën of aura’s? Lees dan ook over welke kleur jouw aura is. Het kan ook zijn dat jij eerder geïnteresseerd bent in de trend van de moderne keuken of hoe je van je huis een groter geheel kunt maken. Dit kan je namelijk verder helpen in het ontwerpen en realiseren van jouw project: het slopen en opnieuw bouwen van je huis!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Sieraden schoonmaken

Alles wat je moet weten over lemurische kristallen

Hoe ontstaan edelstenen?

Met een klein budget je huis stylen

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings